Postovani,
ne znam sta cu sa sobom vise... Poludeh zadnjih 4 meseca...
Evo mog problema:
Imam 15 godina, 80kg, 165 visina.
Sve je pocelo pre 4 meseca, kada sam primetio da imam bolove u stomaku u predelu oko pupka. Nisam se plasio. Proslo je mozda nedelju dana kako taj tup bol ne prestaje pa sam resio da odem lekaru. Moram da napomenem da vec unazad godinu i po, jednom mesecno imam strasan bol u donjem stomaku, bas nisko dole koji je strasan. Znoj lije sa mene koliko to mene muci, ali to prodje posle 5-10 min, odnosno posle praznjenja, a bude stolica kao voda tada i posle tog praznjenja prodje i budem kao 'nov'. Taj bul je kao neko grcenje creva ili sta vec. Bio sam samo zbog toga lekaru koji mi je rekao da nije strasno i da je to normalno. Nastavio sam sa tim da zivim i da se mucim kada dodje taj bol, ali je brzo prestajalo.. Jednom umalo da izgubim svest od bola. Sreca pa su moji bili tu da mi pomognu, polivajuci me vodom. E sada, to da zanemarim i da se vratim na ovaj drugi problem (koji mozda ima, a mozda i nema veze sa ovim) i onda sam otisao lekaru i rekao da imam bolove u predelu pupka i cesto redju stolicu, i ona mi je dala da uradimo analizu krvi i stolice. Kada smo uradili krv imal ismo sta i da vidimo... ALT mi je bio uvecan na 74 (dozvoljeno 25) i secer mi je bio povecan na 8! Doktori su hitno poslali dalje, kod specijaliste. Takodje, u stolici je pronadjena KANDIDA, ali samo 10 kolonija, pa je doktor rekao da ne moze da bude od toga, da je to jako mali broj.
Otisli smo hirurgu koji mi je pipnuo stomak i poslao me na rengen. 'slikali' su me pa je doktor rekao da ne vidi dobro, jer je tu najverovatnije MNOGOOO zaostale stolice (a imam stolicu redovno, 3 puta dnevno, svaki dan) i dao mi cepice da se ispraznim preko vikenda dobro i u ponedeljak da uradimo ultra zvuk. U ponedeljak, kada sam se dobro ispraznio i kada nisam mnogo jeo da se ne bi stvroial stolica, doktor je rekao da ne moze da vidi dobro jer ima stolice mnogo, ali da nema potrebe da ponavljamo jer veruje da nije nistra strasno. Onda smo otisli na gastro, gde ni doktor, iskreno, nije zano sta ce. Utvrdjeno mi je da imam probleme sa jetrom, zbog ovog ALT i koristim svakodnevno tablete LETROX i TEFOR. To mi je dao endokrinolog
i rekao da pijem. Rekao je da je uzrok svega moja debljina, ali ja ne verujem u to... Mnogo imam problema jer mi creva i dalje, par mesecei posle toga stalno krce, cesto osecam neku nelagodu, a sto je najgore vrlo cesto imam tecnu stolicu (ne proliv, ali ne ni normalnu stolicu - vise redju) i to me svakodnevno muci.. Non stop moram u wc, plasim se na casovima da mi se ne priide u wc, jer nemam gde da odem, profesori me ne bi pustili i tako ja zivim vec 4 mesecau brizi. Mnogo se plasim da nije nesto opasno sto se tice mog stomaka i ovoga sto ovoliko idem u wc.
Svasta sam citao po internetu i mnogo se plasim. Nocima ne mogu da spavam od brige, a svi doktori mi kazu da nije nista specijalno opasno... Imam malo uvisen secer, poremecaj kod jetre koji ce se ispraviti... NE ZNAM STA DA RADIM... Ni jedan doktor mi nije rekoao konkretno sta mi je.. Ja znam da ovo nije od jetre, jer to nema veze sa stomakom..
Molim vas dajte mi vase misljenje jer sa m u bezizlaznoj situaciji...
STOMAK - POMOC (HITNO)
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 26, 2013 6:45 pm
Re: STOMAK - POMOC (HITNO)
МОРАШ да смршаш!!! Већ имаш последице гојазности: јетра, гуштерача. Шта хоћеш да ти се још деси?!
Три пута дневно имати столицу је превише и указује на проблем са дебелим цревом.
Почни да држиш дијету за елиминацију кандиде. Неке линкове и текстове имаш и на мом сајту w w w . a c a . r s . Обавезно домаћи кефир и ацидофилусно млеко.
Три пута дневно имати столицу је превише и указује на проблем са дебелим цревом.
Почни да држиш дијету за елиминацију кандиде. Неке линкове и текстове имаш и на мом сајту w w w . a c a . r s . Обавезно домаћи кефир и ацидофилусно млеко.
Re: STOMAK - POMOC (HITNO)
Mozda ne bi bilo lose da odes kod nutricioniste a svakako da jako vodis racuna o ishrani bez obzira na sve,neka vrsta dijete bi ti sigurno pomogla.