Stomacni gasovi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
pekopeko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 12, 2009 11:36 pm

Stomacni gasovi

Post od pekopeko »

Imam 35 godina, dijabetecar sam (tip 2) i poslednjih par godina ovaj problem.

Najmanje pet dana nedeljno po gotovo ceo dan imam potrebu za gasovima, a ona dva dana na svakih tri-cetiri sata.

Molim za savet kako da resim ovaj problem! Unapred hvala!
pekopeko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 12, 2009 11:36 pm

Re: Stomacni gasovi

Post od pekopeko »

Hoće li neko da se javi?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Sta jedete od namirnica i koje sve lekove koristite?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

ako nesto sto je abnormalno iz aukutnog oblika preraste u hronicni, onda to nenormalno zapravo postane normalno. U velikom broju slucajeva lekari nece nista moci, verovatno zbo skromnog poznavasnja materije. Isto je i kod mene...a obisao sam najjaca imena u domenu gastroenterologije i nisu uradili NISTA. Videcu sta moze da se uradi u inostranstvu...kapiram da bolnice poput John Hopkins, Mayo...imaju kadar koji zaista u praxi moze da opravda svoju reputaciju (diplome)...ovi kod nas definitivno ne mogu!!!
Jumanji
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 26, 2010 6:52 pm

Post od Jumanji »

Indigestion.

HCL deficiency,Pepermint & Oregano enteric coated oils,digestivni enzimi,prelazak na normalnu hranu i problem resen.

Samo vi idite od lekara do lekara za bolesti koje nisu bolesti nego stanja izazvana totalnim disbalansom organizma i uzimajte lekove koji telo stavljaju u jos veci disbalans i lepo cete se provesti.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

E dobro...ajde ovako:

ja cu tebi da dam 100EUR ako mi online resis problem tj. nenormalno mnogo vazduha u traktu, meteorizam tj. flatulacija. Sta i kako?

Digestivi ne pomazu. Kao ni razni AB, simetikoni, karminativi...a normalno se hranim, tj. zdravo, pride sam bio na dijeti bez glutena, bez laktoza i sa smanjenim unosom ugljikohidrata...bas me zivo interesuje kako ces to da "resis".
Jumanji napisao:Indigestion.

HCL deficiency,Pepermint & Oregano enteric coated oils,digestivni enzimi,prelazak na normalnu hranu i problem resen.

Samo vi idite od lekara do lekara za bolesti koje nisu bolesti nego stanja izazvana totalnim disbalansom organizma i uzimajte lekove koji telo stavljaju u jos veci disbalans i lepo cete se provesti.
Jumanji
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 26, 2010 6:52 pm

Post od Jumanji »

Posalji mi tvoj MSN na pm-u.
maxmara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 3:47 pm

Post od maxmara »

Pogledajte ove linkove, jednostavno objasnjeno.
http://www.oralchelation.com/ingred/betaine.htm
http://www.modernherbalist.com/betaine.html
Samo kod nas ne znam gde ima da se kupi betaine hcl, postoji twinlabov i now ali ga kod nas nisam mogla naci.
Ako neko zna gde ima kod nas u slobodnoj prodaji neka javi.
Odgovori