Stolica u obliku klikera

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
MikyRuma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 14, 2011 11:13 pm

Stolica u obliku klikera

Post od MikyRuma »

Primetio sam da kada imam stolicu, da je u obliku kao komadica ili klikera.... to mi je u zadnjih mesec, mesec i po dana, nemam neke tegobe, al zanima me da li je opasno. Poz.
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm

Re: Stolica u obliku klikera

Post od KrvTiIsusovu »

Nije opasno, jedino ako si jeo klikere :lol:
MikyRuma
Novi član
Novi član

Post od MikyRuma »

KrvTiIsusovu napisao:Nije opasno, jedino ako si jeo klikere :lol:
a sta je uzrok ovoga?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

da li si menjao nacin zivota i ishrane ili nesto bas bitno u zivotu-da li pijes neke lekove---ako je sve isto kao i ranije mislim da bi trebalo da se obratis gastroenterologu---ja sam to imao pre 10-ak godina i nisam previse pridavao paznju a i proslo je --sad se vec ne secam kako ali sam ja uvek imao problema sa varenjem i isao kod lekara--uglavnom je bilo---DISPEPSIJA ili GASTRITIS al pre godinu dana su mi ustanovili neki KoLAGENI KOLITIS--pijem lekove vec godinu dana a i dalje osecam tegobe- iako ne jedem kiselo ljuto preslatko preslano--neoljusteno-voce,povrce, ne pijem alkohol ni vino ni pivo,sokove gazirane a i ostale slabo--sve mi to smeta--samo gorko mogu-kao biter-lemon recimo i pelinkovac-dok nisam pio sedative i antidepresive.
SRECNO
MikyRuma
Novi član
Novi član

Post od MikyRuma »

vasa napisao:da li si menjao nacin zivota i ishrane ili nesto bas bitno u zivotu-da li pijes neke lekove---ako je sve isto kao i ranije mislim da bi trebalo da se obratis gastroenterologu---ja sam to imao pre 10-ak godina i nisam previse pridavao paznju a i proslo je --sad se vec ne secam kako ali sam ja uvek imao problema sa varenjem i isao kod lekara--uglavnom je bilo---DISPEPSIJA ili GASTRITIS al pre godinu dana su mi ustanovili neki KoLAGENI KOLITIS--pijem lekove vec godinu dana a i dalje osecam tegobe- iako ne jedem kiselo ljuto preslatko preslano--neoljusteno-voce,povrce, ne pijem alkohol ni vino ni pivo,sokove gazirane a i ostale slabo--sve mi to smeta--samo gorko mogu-kao biter-lemon recimo i pelinkovac-dok nisam pio sedative i antidepresive.
SRECNO
Pa sta znam, nemam redovnu ishranu i u vecini je suva..
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

pokusaj uvesti u ishranu ako ikako mozes makar 2 puta sedmicno ujutru doruckovati MUSLE-al ne sa mlekom ili bar sto manje mleka a vise vode---nemoj se iznenaditi ako ti se pojave gasovi malo vise-nije to nikakav problem
izbaci crveno meso-i mlecne-masne proizvode
MikyRuma
Novi član
Novi član

Post od MikyRuma »

vasa napisao:pokusaj uvesti u ishranu ako ikako mozes makar 2 puta sedmicno ujutru doruckovati MUSLE-al ne sa mlekom ili bar sto manje mleka a vise vode---nemoj se iznenaditi ako ti se pojave gasovi malo vise-nije to nikakav problem
izbaci crveno meso-i mlecne-masne proizvode
Dobro, za sad nisam osetio bolove niti bilo kakve tegove vec me samo to nervira ...
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

i nervoza je dodatno zlo-ma ne treba da ti to stvara nervozu ako nema nista drugo budi srecan--al ako postoji nervoza zbog neceg drugog probaj resavati taj problem--meni recimo kad putujem-menjam mesto boravka obavezno nemam stolicu po 3-4 dana i bude tvrda iako se bas puno krecem tih dana--ma tesko je pronaci uzrok al probaj ono sto sam vec pisao gore
i ne brini--srecno
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm

Post od KrvTiIsusovu »

Stalno jedeš suvu hranu i onda se pitaš šta ti fali stolici. E leba ti :-?

Jedi kuvano! Jedi supe! Doručkuj ujutru! Ne preskači obroke! Kreći se! Pij vodu! (ne posle jela)
MikyRuma
Novi član
Novi član

Post od MikyRuma »

KrvTiIsusovu napisao:Stalno jedeš suvu hranu i onda se pitaš šta ti fali stolici. E leba ti :-?

Jedi kuvano! Jedi supe! Doručkuj ujutru! Ne preskači obroke! Kreći se! Pij vodu! (ne posle jela)
E VIDIS JA JE UVEK PIJEM POSLE JELA I SVI MI KAZU DA TO NE RADIM, samo ne znam sto...
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Lose navike su stecene i tako mogu da se steknu i dobre--najgori odgovor je kad kazu--TAKO SAM NAVIKAO---dobro bi bilo da smo toga svesni ili barem da poslusamo nekoga kad vec imamo problem al ima nas da ni onda ne slusamo savete vec teramo po svom---mora se menjati posebno ako vidis da ti nesto ne odgovara--
srecnoooooo
Odgovori