stenoza dvanaestopalacnog creva kod fetusa

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
otobar09
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 02, 2009 9:08 am

stenoza dvanaestopalacnog creva kod fetusa

Post od otobar09 »

Sada sam u 21 nedelji trudnoce i sumnja se da moja beba ima tzv.double bubl odnosno stenozu dvanaestopalacnog creva. Uradjena je analiza hroniona i sve je u redu. Molim ako neko moze nesto vise da mi kaze o ovom. Jako sam uplasena.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: stenoza dvanaestopalacnog creva kod fetusa

Post od MACHINE »

To je suzenje, ali to nista ne znaci. Kada bude rodjeno moze se desiti da bude sve u redu, normalno rasireno. Sto duze bude u utrobi to bolje. Kasnije je moguce nakon porodjaja davati lekove za opustanje i sirenje tog dela, a simptomi mogu biti muka, povracanje, neuhranjenost, odbijanje jela...mislim da ne treba obracati posebnu paznju neka ide prirodnim totkom jer moze sve lepo da ispadne, samo kvalitetne kontrole...UZ je neprecizan iz 2 razloga: losa vizuelizacija i lose znanje i vid "radiologa" tako da nista ne uzimate zdravo za gotovo. CT i MRI u ovom slucaju nisu preporuceni za Dg. pa se zato treba strpiti do porodjaja i uraditi UZ na drugom mestu
Odgovori