Stalno povraćanje i mučnina

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
petronijevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 6:09 pm

Stalno povraćanje i mučnina

Post od petronijevic »

Moja majka(67 godina) je početkom godine imala vodu na plućima i izuzetno visok šećer(31).To je sanirano tokom hospitalizacije tokom februara 2008 godine.Uporedo sa ovim tegobama imala je i stalni osećaj mučnine i povraćanje i gubitak apetita..
Nakon toga se ponovo pojavila voda na plućima u aprilu 2008 godine zbog čega je ponovo hospitalizovana i to je nekako sanirano.

Tokom ovih meseci čitavog perioda osećala je mučninu i stalno je povraćala skoro sve što pojede i popije čak i lekove.Lekari su se uglavnom bazirali na odstranjivanje vode na plućima i lečenje insuficijencije srca i smanjivanje šećera, a mučninu i povraćanje su smatrali sekundarnom pojavom koja će proći.
No, nikako to da prođe, već se mučnina,povraćanje i gubitak apetita nastavilo i dovelo do slabljenja opšteg psihofizičkog stanja i značajnog gubitka težine.Zbog toga je hospitalizovana ponovo u maju 2008 godine i vršena su snimanja ultrazvukom i ništa sumnjivo nije nađeno.
Lekari su odustali od endoskopije/gastroskopije jer je u pitanju srčani bolesnik koji bi po njihovom mišljenju teško podneo ovakvu dijagnostiku,a možda je ne bi ni preživeo.

Terapija je bila ranisan,Klometol, controloc a to nije ništa pomoglo.Ostali lekovi koji su prepisani:Glucophage,dilacor,verapamil,monopril, isosorb,.

Povraćanje je često praćeno podrigivanjem a u ležećem položaju ima manju mučninu nego u sedećem ili stojećem.
Sem gore opisanih oboljenja(insuficijencija srca,povišen šećer) ima i anginu pectoris,hipertenziju a u grlu joj je pre godinu dana nađena kandida.
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm

Post od suzana stojkovic »

Jas sam laik al mozda joj upravo ta candida u grlu izaziva sve te probleme,neznam dal ste nesto poduzeli oko ljecenja te bakterije al predpostavljam da jeste.Neznam je li ispravno da vam kazem da probate na vma da joj se uradi gastroskpija pod opstom anastezijom,to bi bas morali da vidite sa doktorom al to je jedna od opcija.Da li je radila kompletnu analizu krvi,mokracu...jer nemora znaciti da joj iz zeluca dolazi mucnina.Moj savjet je da nadjete jednog doktora koji ce voditi kompletnu evidenciju o njenom stanju i terapijama,i da se sve postapeno provjera dok se ne nadje pravi uzrok.Sve najbolje i nedaj te se...
dzaver7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 10:36 am

Re: Stalno povraćanje i mučnina

Post od dzaver7 »

Molim "Petronijevic" te reci mi šta su doktori ustanovili jer slične simptome ima i moja majka.? Hvala !
Odgovori