Imam sina, 25 godina, i unatrag dvije godine nakon jela mu je izraženo "hrakanje". Rijetko je bilo malčice krvi u ispljuvku.
Rađena je atifungicidna terapija, antibiotska terapija. Ezofagoskopski nađeni znaci refluksnih promjena prvog stepena. Gastroskopski nalaz uredan. U retrofleksiji znaci postojanja manje hijatalne hernije. Data mu je dg. GERD gr I i hernia hiatalis. Data terapija pantoprazolom 40 mg 2X1 tbl 15 dana, a potom 40 mg po 1 tbl. daljnja dva mjeseca. To nije riješilo problem.
Šta uraditi jer se taj problem nikako ne rješava.
Inače, operirao je i treći krajnik. Patohistološki nalaz je Tonsilitis chronica. Tkivo tonzile površine dijelom prekrivene cilindričnim, dijelom pločastoćelijskim epitelom, sa znacima hronične inflamacije, sa manjim cističnim formacijama, inflamatorno-retencione etiologije.
Ima li iko da je imao nešto slično, neki savjet, šta uraditi da se, ako je moguće, problem riješi?
Stalno hrakanje nakon jela
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Stalno hrakanje nakon jela
Да ли хрче или шта друго; зашто под знацима навода?
Ne, ne hrče, jednostavno hrače, valjda zbog te hijatalne hernije. Nakon obroka ima intenzivniju potrebu da hrače i ispljuvak je bijel, a može biti i promjene boje ovisno o hrani koju je jeo. Plašim se te kiseline želučane koja je opasna ako se vraća iz želuca pa me interesuje je li neko imao slične probleme i da li je na neki način moguće tretirati sa ciljem otklanjanja ili smanjenja tog hrakanja.
Nije mi jasno--jel on spava posle jela pa hrce, ili je to neko drugacije hrkanje, nikad cuo da neko hrce--a ne spava????