Stalni nagon za praznjenjem zbog nervoze

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Anaaa33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 11, 2014 12:03 pm

Stalni nagon za praznjenjem zbog nervoze

Post od Anaaa33 »

E ovako,imam jako neugodan problem.Naime imam stalni nagon za praznjenjem crijeva.To primjecujem da mi se desava kada me uhvati nervoza.Npr.pre neki dan je sve bilo okej,isla sam ujutru na wc,ali nakon nekoliko sati isla sam zubaru a posto ga se jako bojim,cim sam usla u cekaonicu dobila sam nagon za praznjenjem,grcevi u stomaku,nervoza.Tako stalno,kada u skoli imam neki kontrolni i sl.Sa tim prije nisam imala nikada problema sve do prije godinu dana,tada je pocela.Isla sam milion puta doktoru,u pocetkj su mislili da je neka bakterija,ali su poslije utvrdili da je svemu uzrok nervoza.Doktor je rekal da se toga moram saama rijesiti,a ako ne da uzemm neke tablete za smirenje na biljnoj bazi.Medjutim mama mi ne dozvoljava,kaze da se sa toga ne mogu odviknuti ako nekada pocnem,a imam 18 god.Molim pomoc,kako toga da se r]ijesim.To mi jako otezava zivot,jedn.je jako neugodno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Stalni nagon za praznjenjem zbog nervoze

Post od aaaca »

Знам како ти је. То сам решавао опуштањем и пражњењем главе пола сата пре одласка на испит и слично. Временом је нестало само по себи и јави се баш веома ретко. Могла би да пробаш Сентис да пијеш или неке капи валеријане.

Ако ти мама не дозвољава нека онда нађе решење. Лако је бити паметан тако што ћеш забрањивати све оно на шта сумњаш да није добро а при томе не давати никакав савет. Тако увек испадне паметна иако се у суштини ради о кукавици. Немој то да јој кажеш. :wink:

Више ниси мала па можеш да преузмеш одговорност за свој живот. Али пази! Одговорност се не преузима празне главе као што то ради већина клинаца. И никога не треба да бодеш прстом у око колико год да те нервира. Буди паметнија од њега. Само знањем можеш да помогнеш себи. Опет, не ваља ни ако се надмеш од знања, али то је нека друга тема. :D
Anaaa33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 11, 2014 12:03 pm

Post od Anaaa33 »

Hvala ti puno. :) Moram nekako toga da se rijesim,narocito sada pred fax,kad sam u srednjoj sada tako nervozna i sve,sta ce tek poslije da bude :/
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Биће ти лакше на факултету. На часовима те не испитују, а пред испит можеш да искулираш сат времена и опустиш се.
Odgovori