sta je u pitanju?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
nikolicdn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 8:17 pm

sta je u pitanju?

Post od nikolicdn »

problemi su se javili zadnjih mesec dana u smislu opste nelagode, tupim nejakim bolovima u desnom delu stomaka ispod rebarnog luka i nize, bolova u misicima i zglobovima, stres je sveprisutan, manjak apetita, i par kilograma manje, koncentracija na minimumu, blaga oshamucenost s vremena na vreme, malaksalost, gubitak elana, depresija, osecaj knedle u zdrelu ponekad i pre nekoliko dana povremeni svrab i peckanje anusa, cak mi se desilo ida ima malih tacaka krvi na papiru!
Moram da napomenem da sam neposredno pre toga imao terapiju za ureaplazmu, 10 dana Ciprocinal 500mg + 3 dana Hemomycin 500mg i da mi se od toga pojavilo perutanje polnog organa i blage gravure na glansu penisa. perutanja nema vise ali koza nije bas kao pre glatka, i u erekciji mogud a primetim crvene tackice!

Radio krvnu sliku dva puta sve je u najboljem redu,
cak i testove na Hepatitise, i HIV ag/at 40-tak dana posle zadnjeg rizicnog kontakta, i rapid test sve negativno. Takodje ponovni test na ureaplazmu negativan!

Sta je moguce?
Da li je moguce da ovo uzrokuje candida?
koje testove da odradim, jer mene ovo nervira vise, sve je u redu a nije u redu!?
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Test stolice na gljivice, bakterije, parazite. Bris grla na bakterije i gljivice...ako su mikoze uvecane onda Th. Diflucan 1x150mg nedeljno, 3-4 nedelje
nikolicdn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 8:17 pm

Post od nikolicdn »

Hvala puno, idem u lab sutra!
ilovestars
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 30, 2009 3:40 pm

Re: sta je u pitanju?

Post od ilovestars »

nikolicdn napisao:problemi su se javili zadnjih mesec dana u smislu opste nelagode, tupim nejakim bolovima u desnom delu stomaka ispod rebarnog luka i nize, bolova u misicima i zglobovima, stres je sveprisutan, manjak apetita, i par kilograma manje, koncentracija na minimumu, blaga oshamucenost s vremena na vreme, malaksalost, gubitak elana, depresija, osecaj knedle u zdrelu ponekad i pre nekoliko dana povremeni svrab i peckanje anusa, cak mi se desilo ida ima malih tacaka krvi na papiru!
Moram da napomenem da sam neposredno pre toga imao terapiju za ureaplazmu, 10 dana Ciprocinal 500mg + 3 dana Hemomycin 500mg i da mi se od toga pojavilo perutanje polnog organa i blage gravure na glansu penisa. perutanja nema vise ali koza nije bas kao pre glatka, i u erekciji mogud a primetim crvene tackice!

Radio krvnu sliku dva puta sve je u najboljem redu,
cak i testove na Hepatitise, i HIV ag/at 40-tak dana posle zadnjeg rizicnog kontakta, i rapid test sve negativno. Takodje ponovni test na ureaplazmu negativan!

Sta je moguce?
Da li je moguce da ovo uzrokuje candida?
koje testove da odradim, jer mene ovo nervira vise, sve je u redu a nije u redu!?
Moguce da je u pitanju problem sa zuci i kamencima.Da li imas redovnu stolicu?Jel cesto mokris?
Ja imam veliki problem sa mokrenjem.Piskim na svaka 2 sata,to je u stvari maksimum da mogu da izdrzim.Tesko mi je da mokrim i mislim da imam neke kamence u zuci.ali za sada je izgleda sve u redu(bar tako kazu doktori).Ne volim kad oni kazu jedno,a tebe boli,onda poludis!
Inace,ja imam jak bol u celom trbuhu,uglavnom sa leve strane.Imala sam helikobakteriju i popila sve lekove,bol ne prestaje.Stolica mi je neredovna i imam je u jako malim kolicinama.Da li neko moze da mi kaze nesto u vezi sa ovim?
i da,stres je takodje prisutan zbog cele situacije.Mozda me je on i doveo do ovoga,ne znam.Da li moze biti neki problem sa pankreasom?Krvna slika mi je u redu,osim sto sam malokrvna.Imuni sistem mi je dobar.U stolici sam primetila neke crne primese,ne znam od cega bi to moglo biti.Boja stolice je nekad svetlija a nekad tamnija,mada je ocigledna razlika u odnosu na pre.Konstatovali su da imam iritabilni kolon i gastritis,da li oni mogu da uzrokuju tolike bolove?Nekad se bol proteze po celom telu,neobjasnjivo je i nepodnosljivo!!!!!!
PLEASE HELP!!!
Life is nice,but it can be very hard a lot of times!
kzoja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am

Post od kzoja »

Kažu da simptomi iritabilnog kolona mogu biti jako nelagodni. Ja imam iste probleme, a reakcije su hipertenzija, ubrzan rad srca, oblivanje hladnim znojem, malaksalost, bolovi naravno, itd.
Čula sam da je lek FLOBION dobar za to. Ja tek treba da krenem da ga koristim pa ću videti.
Što se boje stolice tiče, može biti od hrane. Suština je samo da ne sme biti crna, osim ako unosiš gvožđe (spanać idr). Jer skroz crna stolica je znak krvarenja u želucu.
Pozdrav
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sasasa »

Niko ti u principu ne brani da imas vise bolesti u isto vreme :)
Knedla u grlu i svrab u principu mogu da odgovaraju kandidi; bol pod desnim reb. lukom odgovara zuci, jetri ili dvanaestercu... Itd.
Poseti doktora, ne experimentisi sam - bolece te glava posle :)
Ciprocinal i Hemomicin su jaki ab sirokog spektra koji em sto remete normalnu floru em sto mogu ostetiti jetru (sami cinjenica samo teoretski, al kod osetljivih ili u komb. sa drugim hemikalijama, nije nemoguce)...
Paraziti dolaze u obzir...
Sve u svemu - KKS, SE, LE FORMULA, AST, ALT, BILIRUBINI, UREA, KREATININ, ALP - od laboratorije (bez skupih privatnih egzotika) i UZ "GORNJEG ABDOMENA" su sasvim dosta da se izbor suzi na par stvari, A OBAVEZNO PRE TOGA PREGLED LEKARA!!! Nek pogleda, ispipa i cuje tvoje probleme - pa nek smisli kud dalje da te salje :)
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sasasa »

Da, zaboravih FLOBION... Njihovi komercijalisti dele lepe flomastere, pa reko ajde da ga probam prosle nedelje kod par pacijenata kod kojih nista pod milim bogom vise nije radilo - stari, hronicni, tesko bolesni, nafilovani svakakvim lekovima - dao sam ga onako, cisto ne znajuci sta drugo da uradim po filozofiji - ne moze da skodi i iz psiholoskih razloga...
Pa mogu vam reci da sam se prijatno iznenadio - nije tako los... Pazite, mozda se slucajno tako poklopilo, pa bi taj proliv stao i sam... Ali stao je... Sta ga ja znam...
teopet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 10, 2009 10:39 am

Post od teopet »

Zdravo svima! Imam veliki problem, pre 4 god. snimila sam želudac na rengenu tj. pila sam barijum i dr. mi je rekao da imam čir na dvanaestopalačnom crevu. Prepisali su mi terapiju koju sam ispila i trenutno mi je bilo bolje. Prošle godine u Avgustu ponovo su nastali problemi ali mnogo intenzivniji , ponovo sam išla na snimanje i drugi lekar koji mi je gleda snimak rekao mi je da nikada nisam imala čir na dvanaestopalačnom nega da imama čir na želucu. Najveći problem koji sada imam je taj da u toku dana nastupi grč u stomaku koji je nekada bolan a nekada više neprijatan a kada se pipne stomak dok traje grč imam kao tvrdlinu veličine jajeta. Kada grč nestane stomak ponovo postane mek. Radila sa pre par dana analizu krvi na helico bakteriju i to mi je u granicama normale. Pre par godina probala sam da uradim gastroskopiju ali bezuspešno, nikako nisam mogla da dišem ni na usta ni na nos, znam da ću morati da je uradim ali pošto sam već probala i znam kako mi je bilo sada imam još veći strah. Molim vas da ukoliko neko zna nešto ili možda ima iste simptome (mislim na tvrdline) napišite mi gde da se javim ili koje analize da uradim Unapred zavalna.
ALEO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 3:33 pm

Post od ALEO »

kako izgleda kada zena svrsi,ja se utripovao tokom odnosa pa je ostalo na njoj nesto a ja pritom nisam u opste svrsio...u opste...pa se sad tripujem,molim odgovor odma...!!!!
Odgovori