Zdravo svima !
Prvi put sam na forumu i nadam se da cu dobiti odgovor...
Imam 63 god.
Moj problem traje vec mesec i po i radi se o nedefiniranom pritisku u predelu abdomena( bol se javlja desno od pupka ispod rebara, i ujedno i predeo desnog bubrega- desna strana ispod rebara)
Uradio sam neke pretrage i krva slika je dobra,bubrezi su u redu(mali zanemarljivi zastoj na desnom bubregu) ali urinokulturom ustanovljeno je prisustvo bakterije E.colli , a ujedno se opet pokazalo postojanje Helikobakter pilori koje se nisam resio prosle godine nakon jedne antibiotske terapije i njena vrednost je IGG 7.4(a referentna bi trebalo biti 0.9-1.5
Danas sam uradio i CT abdomena i utvrdilo se da postoji udebljanje oko 3cm na zavrsetku nekog creva(rezultat mi nije jasan...pise nesto c. ascedent...
Sada mi je preporucena kolposkopija (nekako mi strasno zvuci), pa ja bih ipak hteo da znam na cemu se sumnja kada se ta metoda preporucuje, i dali bi bakterije ipak mogle biti uzrok tog udebljena(da ne sumljam na neke druge ozbilne stvari...
Veoma bih bio zahvalan za odgovor
Sta bi to moglo biti?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Risto, ako je Vama (muskarcu) preporucena kolposkopija, onda je tu nesto VRLO OZBILJNO
Kolposkopija je pregled grlica materice pod mikroskopom, verovarno Vam je ipak predlozena kolonoskopija, pa ste napravili lapsus
Izgleda da na uzlaznom-pocetnim delu debelog creva imate promenu koju ce kolonoskopski posmatrati i uzeti (verovatno) uzorak za biopsiju.
Sve najbolje!

Kolposkopija je pregled grlica materice pod mikroskopom, verovarno Vam je ipak predlozena kolonoskopija, pa ste napravili lapsus

Izgleda da na uzlaznom-pocetnim delu debelog creva imate promenu koju ce kolonoskopski posmatrati i uzeti (verovatno) uzorak za biopsiju.
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.