Spoljasni hemoroidi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ETX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2012 4:31 pm

Spoljasni hemoroidi

Post od ETX »

Citao sam dosta oko ove stvari i hteo bih da pitam nesto..Imam 16ipo godina i pojavili su mi se od pred 2 dana hemoroidi mislim da su spoljasni , jer sam probao da ih vratim unutra nije moglo..Prvi dan nisam mogao da sednem a ni da lezim bilo mi je jako tesko plako sam od bolova..ali je sve to proslo do sutra..Koristio sam samo neven i melem mas za hemoroide i procito negde da jedem suve smokve sa senfom(kao nestaju trajno..) sto je kod mene imalo pozitivan efekat..Bolovi su se odmah smanjili skroz..ali me sad nervira sto oni necu da se povuku i namale ..E sad..bio danas kod opstog lekara , moj maticni i objasnio sve kako sta mi je bilo kakvi su..nije me gledao ali po mome recenom mi je dao Faktu cepice 5 komada 1x dnevno i 2-3x dnevno Anestezin mast .. Interesuje me dali mogu pomoci cepici za spoljasnih hemoroida ili cu da ih samo dzaba koristim?Takogje mislim da cu i mast Anestezim dzaba da koristim jer me vise nista ne svrbi,boli i pece..Procitao sam da Faktu mast je za spoljasne hemoroide tako da bih zeleo da pitam dal ce mi cepici pomoc kod ovih..jel neko koristio tako ? U svakom slucaju ako ne progju sa cepicima , uzecu mast i to ce definitivno da reaguje:)

P.S. Pre malo sam iskoristio prvi cepic posle velike nuzde i Anestezin mast i jako me bolelo na pocetku kad sam stavio cepic al valjda tako treba?

Hvala unapred , Pozdrav iz Makedonije :D
ETX
Novi član
Novi član

Re: Spoljasni hemoroidi

Post od ETX »

Ljudi izvinite sto smaram al ima li iko ko bi mi odgovorio..sto brze to bolje?
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Post od x3x »

Pa ovo je polumrtav forum, ne mozes ocekivat odgovor tako brzo. :D

Faktu mast moze i za unutrasnje i za spoljasnje hemoroide, cepici su vise za unutrasnje.

Ako te boli kad stavis cepic, i to jako, onda imas i unutrasnje i moguce je da su upaljeni.

Koristi to sto ti je dao, mnogi su zadovoljni i sa brdjanskim melemom za hemoroide ...
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
ETX
Novi član
Novi član

Post od ETX »

x3x napisao:Pa ovo je polumrtav forum, ne mozes ocekivat odgovor tako brzo. :D

Faktu mast moze i za unutrasnje i za spoljasnje hemoroide, cepici su vise za unutrasnje.

Ako te boli kad stavis cepic, i to jako, onda imas i unutrasnje i moguce je da su upaljeni.

Koristi to sto ti je dao, mnogi su zadovoljni i sa brdjanskim melemom za hemoroide ...
Ozivecemo ga malo :D

Tek sam iskoristio 2 cepic imam jos 3 preostala..tako da videcemo dal ce se njima povuci..Ako ne pitacu doktora da produzim jos 5 cepica i plus Faktu mast , jer sad koristim neki Anestezin mast radi reda jer je on protiv bolove i svrab , a ja to nemam vec od drugog dana..U megjuvremenu prestat cu da koristim Anestezin i probat cu ponovo sa mojim melenom protiv hemoroida i neven - mislim da su mi oni vise pomogli jer sam prvo njih koristio i smanjili su se bez nista i samo sa ishranom..A sto se tice cepica i jakog bola , neverujem da imam unutrasnje hemoroide jer da su bili unutrasnji do sad bi se povukli i vidi se da ovi hemoroidi uzimaju tkivo iz dupeta.(koza od dupeta kod anusa) Bol kad stavljam cepice vise nemam jer skonto sam da prvi put sam ja malo noktom dodirnuo hemoroid pa me je zato zabolelo malo vise..sad po drugi put nema problema nikakav bol :D

Zanima me jos nesto..dali treba da sedim na tvrdoj stolici ili da stavim jastucic ispod kad sedim..Vecita dilema neznam cito sam puno i vise kazu da je bolje na tvrdoj stolici jer im daju bolje rezultate..kao ojacavaju misici(gluteusi) , a onako na mekanoj stolici se vise sire gluteusi i omogucavaju hemoroidima da ponovo ispadnu AKO su unutrasnji .. ako nisu nije bitno mozes i na mekano i na tvrdo kolko sam ja ukapiro ali ipak ocu da cujem tvoje misljenje ?

Pozrav :D
Odgovori