Sluz, molim za odgovor. Vrlo bitno!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
peratoma
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 12:34 pm

Sluz, molim za odgovor. Vrlo bitno!

Post od peratoma »

Nede sam procitao da je u debelom crevu zdravog coveka uvek prisutna odredjena kolicina sluzi zbog lakseg praznjenja a da vece kolicine sluzi ukazuju na neki poremecaj ili oboljenje. Da li je to tacno?

Mozete li mi reci sve simptome koje prozurokuju Chron-ova bolest i ulcerozni kolitis?!

Hvala na odgovorima
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

A ti si bas resio da u teoriji specijaliziras na crevnim bolestima. :)

Znaci ja uopste ne kapiram tvoj stav da ces radije surfovati netom i traziti simptome razlicitih bolesti pa ih onda uporedjivati sa svojim stanjem i to tako vec mesecima, nego sto ces otici kod gastroenterologa, uraditi tu kolonoskopiju i konacno znati na cemu si ???!!!

Ta crevna obolenja su po simptomatologiji toliko slicna da ni doktori ne mogu davati ni pretpostavke, a kamoli znati sta je bez nekog ozbiljnijeg ispitivanja.
Ajde kapiram da si ti uradio sve neophodne analize i da i dalje nemas odgovore, ali koliko sam ja upucena (osim ako mi je nesto promaklo) ti nisi obavio ni 10% od potrebnih ispitivanja, a vec pricas i razmisljas o vrlo ozbiljnim crevnim bolestima.

Shvati ovo sto sam ti napisala kako hoces, a veruj mi da je kritika i vise nego dobronamerna!

Pozzzz.
peratoma
Stalni član
Stalni  član

Ma ok

Post od peratoma »

lekari su toliko bili neupuceni da sam radio i tumor markere, hepatitise, hiv...i nista. Imam uput za kolonoskopiju i bio sam kod interniste ali oni nazalost znaju koliko i ja. Dok sam cekao vraceve da mi daju uput meni je to sve nestalo, ovo pitam onako, da znam ubuduce! Za svaki slucaj, veruj mi veliki broj lekara nema pojma i tesko im se cupaju reci iz usta, ovde mogu naci i neka alternativn amisljenja koja su od pomoci...sada kada bi meni neko rekao one simptome koje sam imao ja bih mu dao 99% tacan odgovor, to nisam doziveo kod ovih vraceva i slosera kod kojih sam bio (3), znanje im nije bila jaca strana, medicina, smesno, sve je to licilo na cirkus i odlqzak i dolazak 20ak puta radi kucanja na glupoj pisacoj masini onoga sto izjavim...ubi boze, neka se svi klone ovakve dijagnostike i medicine. Na kraju sam sam potegnuo za literaturom i za 3 meseca presao celu njihovu godinu, upotrebio lekarije, i sada je OK...
peratoma
Stalni član
Stalni  član

Ma ok

Post od peratoma »

lekari su toliko bili neupuceni da sam radio i tumor markere, hepatitise, hiv...i nista, Krvna slika kao u pripadnika specijalnih jedinica. Imam uput za kolonoskopiju i bio sam kod interniste ali oni nazalost znaju koliko i ja. Dok sam cekao vraceve da mi daju uput meni je to sve nestalo, ovo pitam onako, da znam ubuduce! Za svaki slucaj, veruj mi veliki broj lekara nema pojma i tesko im se cupaju reci iz usta, ovde mogu naci i neka alternativn amisljenja koja su od pomoci...sada kada bi meni neko rekao one simptome koje sam imao ja bih mu dao 99% tacan odgovor, to nisam doziveo kod ovih vraceva i slosera kod kojih sam bio (3), znanje im nije bila jaca strana, medicina, smesno, sve je to licilo na cirkus i odlqzak i dolazak 20ak puta radi kucanja na glupoj pisacoj masini onoga sto izjavim...ubi boze, neka se svi klone ovakve dijagnostike i medicine. Na kraju sam sam potegnuo za literaturom i za 3 meseca presao celu njihovu godinu, upotrebio lekarije, i sada je OK...
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Ma veruj mi da ni sama nisam bolje prosla sa lekarima, ali ti bas zato iz licnog iskustva govorim da si izabrao totalno pogresnu putanju koja te samo vodi ka tome da ces zavrsiti sa dijagnozom psihosomatskog poremecaja. I sta ces onda? Kako ces sam sebe i druge ubediti da nije bas to u pitanju? I ako stvarno nije, kako ces otkriti sta je? Surfovaces netom i sam ces sebi vremenom dati dijagnozu? Mozda cak i terapiju?

Evo da te pitam konkretno:
Ako si dobio uput za kolonoskopiju, jesi li je barem zakazao?
Odgovori