slepo crevo?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

slepo crevo?

Post od dural29 »

Pozdrav. Vec nekoliko dana imam taj neneki cudni osecaj sa desne strane stomaka dole. Nisu probadanja niti klasicni bolovi vec aam taj osecaj tog ddela tela. Po netu sam laicki zakljucio da je slepo crevo. E sad, s obzirom da citav proces dolaska do uputa za hirurga traje nekoliko dana ovde u Bg (zakazivanje opste prakse, termin za tri do cetiri dana i td.) ja sam mislio da preduhitrim to sve i da vec sutra oden privatno da dam krv na analizu. Da li mi neko moze reci sta tacno proveriti sto bi eeventualno ukazalo na zapaljenski proces? Sedimentacija, eritrociti? Da lito sve treba da bude poviseno? Ja bih sa tim otisao naravno kod opste prakse pa dalje redom ali sam cisto mislio da ne gubim vreme jer, ako sutra zovem da zakazem, primila bi me mozda u sredu, pa mi ddala uput za laboratoriju koju bih uradio u cetvrtak, pa joj to sve doneo u petak..znate vec kako to sve ide..Hvala vam..a ja sam se malo uprpio :)
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Re: slepo crevo?

Post od dural29 »

Niko mi, vidim nije odgovorio.. Taj neki bezvezno osecaj je i dalje tu, prisutan.. Kao sto sam i onda rekao, otisao sam, izvadio krv i sve je u najboljem mogucem redu. Supruga je nalaz odnela svojoj dr opste prakse koja je pohvalila krvnu sliku. Medjutim, ovo je i dalje prisutno. Bojim se da nisu creva. Imam utisak kao da mi se stolica javlja nesto redje nego inace - ranije su bile bar dve dnevno, sada jedna. Onda ja sve to krenem da povezujem..
Felin_93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2012 3:59 pm

Re: slepo crevo?

Post od Felin_93 »

Mozes proveriti da li je slepo crevo sledecim postupkom... Izmeri telesnu i rektalnu temperaturu, ako je razlika izmedju njih od 1,5 do 2, 2,5 stepena, onda se sigurno radi o nekom zapaljenskom procesu.
Nadam se da ce ti biti bolje. :)
Odgovori