slaba stolica i gasovi, nadimanje

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
malaluda88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2014 12:10 pm

slaba stolica i gasovi, nadimanje

Post od malaluda88 »

Cao, imam problem i nadam se da ce neko moci da me posavetuje i pomogne.. i pre svega se izvinjavam sto cu biti opsirna..
Naime, u junu sam imala nezasticen odnos i nisam taj mesec dobila menstruaciju. U maju sam popila escapelle pilulu i pocela da krvarim (7dana kao redovna menst.). Uhvatila me panika i isla sam kod ginekologa koja mi je rekla da mi menstruacija verovatno izostala zbog pilule i da mi nije pronasla nista u materici na UZ, tako da nisam trudna, i da ukoliko za 2 ned.ne dobijem da joj se javim. Koristila sam vaginalete polygynax(zbog bakterija) i 3dan sam dobila menst., trajala je redovno 7 dana. Posle menst. poceli su strahoviti bolovi u zelucu(gasovi, blaga mucnina, podrigivanje, kiselina) a to mi se i ranije desavalo, podigne mi se zeludac. Uglavnom se probudim ujutru oko 5h i ne mogu ponovo da zaspem. Budim se u nekom strahu, kao da sam nervozna. Stalno mi se motaju neke crne misli po glavi, sta ako se desi ovo, sta ako se desi ono. Po ceo dan tresem nogom i stalno cackam lice, stvorile su mi se bubuljice. Otisla sam kod dokt.i uputila me na gastroenterologa, i dala da pijem gastroperidon i nolpaza. KKS mi je skroz u redu, kao i jetreni enzimi. Lekovi mi pomazu, ne boli me zeludac, ali sad sam primetila da mi se poslednjih par dan stomak nadima, 4,5 cm ispod pupka, i osecam kao neki blagi pritisak. Ne mogu reci bol, kad nije, kao da me nesto steze. Cesto cujem gasove kako prolaze stomakom. Nekad mi se stvori kao baloncic(uglavnom sa desne strane) i kad stisnem cuje se krcanje i stomak splasne. Stolicu imam jednom dnevno, a nekad nijednom. Besiku isto slabo praznim, uglavnom dok bas ne moram, 1 do 3 puta dnevno. Primetila sam da cesto zevam, ne mogu da udahnem dovoljno, pa zevam. Zaista sam jako uplasena sta se sa mnom desava. Ne mogu normalno da spavam, kasno zaspem, rano ustajem. Ne znam da li je sve to od nervoze ili mi stvarno nesto fali. Osecam se kao hipohondar, kao da samo trazim simptome da mi nesto fali.
Da napomenem da su problemi sa zelucem poceli posle stresnog perioda, nekih porodicnih problema, i tih mojih strahova.
Hvala puno svakom ko mi odgovori na moju poruku.
Djurina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 14, 2015 11:49 pm

Re: slaba stolica i gasovi, nadimanje

Post od Djurina »

Anksiozna si i produbljujes svoju nervozu analizama i razmisljanjem. Pritom piskenje jednom dnevno je ne samo izuzetno nezdravo nego i potpuno neodgovorno. Moras piti minimum 2l vode dnevno i piskiti bar 3 puta dnevno inace ce ti stradati bubrezi a mogu da ti se pojave i kamenci sto ti stvarno ne treba.

Moj predlog je da porazgovaras sa psihijatrom i eventualno dobijes neke blage lekove da ti regulisu anksioznost, a za to vreme da promenis zivotni stil, da pijes vise vode, hranis se zdravije i prestanes da se plasis bolesti i stalno analiziras svoje telo.

To sto ti se trenutno desava sa stomakom je najverovatnije neka prolazna dispepsija. Par nedelja obrati paznju na ishranu, jedi kuvano povrce, corbe, prepecen hleb i izbegavaj mlecne proizvode i secere kao i sokove.
malaluda88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2014 12:10 pm

Post od malaluda88 »

Okej, hvala ti savetima. Mislim i ja da je vreme da posetim psihijatra, inace cu da izludim. Hvala puno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Осим што си нервозна највероватније имаш већу количину кандиде у организму која изазива све она гасове. Због нервозе ти се подиже желудац и уз смањено лучење желудачне киселине ето великих проблема.

Почни са неком антикандида дијетом, содом бикарбоном, петролејом или шта четврто. Само претходно добро проучи па примени. Имаш понешто о томе и на мом сајту http://* у Савети, Здравље па у одговарајућим текстовима.
Odgovori