savet oko koriscenja nexium-a

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
baneNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 11:55 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

savet oko koriscenja nexium-a

Post od baneNS »

Pozdrav svima!
Imam problem sa konstantnom pojacanom kiselinom u stomaku.Radio sam gastroskopiju,utvrdjeno je prisustvo helikobakt i konstatovan je hronicni gastritis .Dobio sam terapiju,koju sam odradio,madjutim stanje se neznatno popravilo.Uzimam svako vece 1tbl. famotidina od 20mg,i po potrebi nexium.PITANJE!!! da li smem da konstantno uzimam famotidin,i da li je ok,uzimati po potrebi nexium(kada je kiselina suvise jaka).Dobio sam savete oko ishrane,i to u mnogome pomaze,ali nisam u mogucnosti da ih se uvek pridrzavam.
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

Post od HJV »

Umesto famotidina uzmi CONTROLOC 40 mg ujutru i uveče 7 dana.RUPURUT (Bayerove) /Ne Rutacid Krka ,jer navodno iste su ,ali nisu/ pastile za sisanje PP isto 7 dana.Vodi računa o ishrani,dijetalno,......zadnji obrok najkasnije u 19h i nešto lagano,više manjih obroka dnevno.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Zasto zadnji obrok u 19h? Odakle ti to?

Zadnji obrok ne treba da sadrzi masti i ugljene hidrate.. Mozes komotno da uzmes Ella sir i neku sargarepicu i da pojedes oko 20-21 h.. Bitno je da posle jela ne legnes da spavanje 2-3 sata posle toga.
Odgovori