Roakutan i gastritis

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Roakutan i gastritis

Post od fedja »

pozdrav, imam 27 god, probleme sa aknama zadnih 4 godine.... bio sam kod milion dermatologa, za 4 godine prosao sve moguce i nemoguce terapije, i pre 7 dana dermatolog mi je prepisao roakutan 40mg dnevno (imam oko 78 kg)....

e sad, jos od ranije iam problem sa gastritisom (u smislu povecane zel. kiseline), bio sam kod gastroenterologa, radio gastroskopiju, sve je ok sem tog hronicnog gastritisa.... to je bilo u februaru....tada sam dobio standardnu terapiju za h. bakteriju koja je ukljucivala i nexium (inhibitor protonske pumpe) koji je jako efikasno resavao problem kiseline....i posle toga je sve bilo ok....

medjutim, pre roakutana sam bio na antibiotskoj terapiji dovicinom od 1,5 mesec, i nakon nje se pojavio gastritis ponovo...

ne bih da prekidam roakutan, ali ni ovo sa kiselinom ne ide, pa ne znam da li je ok da ponovo krenem sa nexiumom, i koliko je to "opasan i ozbiljan" lek?

to jest, ne znam da li je nexium (esomeprazol) kontraindikovan sa roakutanom (isotretinoin)?

pozdrav svima
:cry:
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Roakutan i gastritis

Post od Slavko_slavko »

ovako,jel si ikada koristio seba med clear face tonic,meni je to pomoglo,dosta mi je iscistilo lice...a za kiselinu,ja koristim rupurut,e sad ne znam da li se controloc moze piti na duze staze ili ne...on je za kiselinu extra...
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Re: Roakutan i gastritis

Post od fedja »

Slavko_slavko napisao:ovako,jel si ikada koristio seba med clear face tonic,meni je to pomoglo,dosta mi je iscistilo lice...a za kiselinu,ja koristim rupurut,e sad ne znam da li se controloc moze piti na duze staze ili ne...on je za kiselinu extra...

hvala slavko, nije problem vise umivanje, roakutan je sredio mascenje koze....umivam se nekim blagim neutralnim...

vise me zanima sta je bezbedno da pijem za gorusicu sa roakutanom... ne bih da prekidam terapiju, ocu sada da ispijem celu terapiju i da zavrsim sa tim....

znam za controloc, to je otprilike isto sto i nexium, inhibitor protonske pumpe, ali ne znam da li je apsolutno bezbedno piti to sa roakutanom....

poz
Odgovori