rezultat helicobacterije

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
prolece
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 9:05 pm

rezultat helicobacterije

Post od prolece »

sta znaci kada je rezultat 300 da li je to lose koje su normalne vrednosti i sta sme da se jede posto je receno stroga dijeta
thethe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:20 am

Post od thethe »

Ja nemam odgovor na ovo pitanje. Mene zanima gde ste radili ovu anlaizu, pošto i ja trebam da uradim istu pa me zanima gde je to najbolje uraditi.
Valdez
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 1:29 pm

Post od Valdez »

Ja sam imao 122 pa sam se lecio trojnom terapijom za HP,vas gastroenterolog ce vam prepisati terapiju,ukoliko ste alergicni na penicilin obavezno mu to recite!!!Pozdrav!!!! :roll:
prolece
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 9:05 pm

Post od prolece »

od lekara opste prakse trazite uput da vadite krv da bi proverili da li imate helicobacteriju
thethe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:20 am

Post od thethe »

Lekar opšte prakse mi je rekao da se taj nalaz ne radi u Domu zdravlja već da to moram uraditi u nekoj privatnoj laboratoriji. Našla sam ih na internetu nekoliko, ali me zanima da li neko ima iskustva koja je najpouzdanija jer nisam često posećivala privatne laboratorije.
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

Post od HJV »

1) Rezultat 300 bi trebalo da pokazuje da imate HP infekciju.Obratite pažnju dali ima zarez na rezultatu .Uostalom na rezultatu negde morate da imate i referentne vrednosti za IgG i IgA (Ref.vredn. zavise od testa-medote određivanja (mada su oni uglavnom isti) ali uglavnom :IgG <1 ,a IgA <30.
2) Određivanje HP antitela možete bez brige uraditi u bilo kojoj privatnoj laboratoriji (bez preporuke) .Svuda je isto. :wink:
Odgovori