Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Ja sam imao 122 pa sam se lecio trojnom terapijom za HP,vas gastroenterolog ce vam prepisati terapiju,ukoliko ste alergicni na penicilin obavezno mu to recite!!!Pozdrav!!!!
Lekar opšte prakse mi je rekao da se taj nalaz ne radi u Domu zdravlja već da to moram uraditi u nekoj privatnoj laboratoriji. Našla sam ih na internetu nekoliko, ali me zanima da li neko ima iskustva koja je najpouzdanija jer nisam često posećivala privatne laboratorije.
1) Rezultat 300 bi trebalo da pokazuje da imate HP infekciju.Obratite pažnju dali ima zarez na rezultatu .Uostalom na rezultatu negde morate da imate i referentne vrednosti za IgG i IgA (Ref.vredn. zavise od testa-medote određivanja (mada su oni uglavnom isti) ali uglavnom :IgG <1 ,a IgA <30.
2) Određivanje HP antitela možete bez brige uraditi u bilo kojoj privatnoj laboratoriji (bez preporuke) .Svuda je isto.