rexlux gastrezofagus

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Ma uradicu ja to sigurno,ali vec sad vidim kako me gledaju kao idiota,zasto ja to hocu da uradim itd..

Inace nisam ja ovo zaradio zbog stresa,vec zato sto mi je life style bio sledeci: 3-4 obroka da se toliko nazderem da ne mogu da disem,uz svaki obrok gazirani sokovi,cipsevi i ostali masni slatkisi svaki dan,cigarete,uvece alkohol u litrima.. Ono kada je tek krenulo bilo je neprimetno,pa sve vise i vise i vise i na kraju mi je toliko smetalo da sam hteo da poludim.. Meni ne smeta toliko ta kiselina,i sto mi se prevrce stomak,nego mi smeta to sto mi nadrazava gornje disajne puteve,i onda mi nos stvara onaj sekret glupi u prekovremeno..

Citao sam o tome na internetu vise tih medicinskih teza,o uticaju refluxa na gornje disajne puteve,i imam detaljno simptome koji se navode tu..
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

@zmaj76
meni je tamo bilo bolje nego ovde...imala sam zdravsteno osiguranje...nesto poput privatnog osiguranja koje se nudi kod nas...
kao ja ovde imam ovo soc osiguranje, a za svaku analizu trcim kod privatnika, za moju stitnjacu isto privatno...oh kada se setim koliko sam tek para dala u trudnoci :evil: ....
@taurus_sd
mladost ludost :wink:
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Pa lepo si rekla.. Ovde za svaku analizu moras kod privatnika.. Znam kad sam trebao da radim analize krvi pred operaciju,otisao dole a ono 50 ljudi ceka,i oni meni dali termin 3 nedelje posle operacije hahaha.. A i kod interniste mi zakazali 3 nedelje posle operacije,i onda na kraju na dan operacije sam isao tamo,a celu labaratoriju obavio kod privatnika..
gazy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 10:47 pm

Post od gazy »

Imam i ja nesto,a ne znam sta i ne znam nista ..:( da li me razumete:)
Taurus-u, pratio sam nedavno temu na orl-forumu gde si bio ucestvovao sa jos par likova na slicnoj temi-bili ste glavni:) . Vidim nema vas vise tamo. Bili ste interesantni i mislio sam da cete resiti probleme.?
Ja bih reko da imam slican problem kao ti,jer mi se uglavnom odrazava na grlo,zdrelo..a sumnjam na zeludac i na tu bakteriju. Ja sam se malo bahato ponasao,alkohol,cigare,i jos ponesto...al ne znam da li je od toga. Mene ovo muci vise godina al sam oguglao,pa mi se malo smanjilo u zadnje vreme.
Ne pljujem toliko kao ranije...Uglavnom ujutru, i to slajm tamne boje ili zna da budu kapilari guste sadrzine ili pljuvacka sa blegom crveno bojomcno te...
a ponekad slajm bele boje kao nista da nema,i posle jela uglavnom.
I to je blaze zato sto ne cirkam vec 4 meseca(i ne mogu vise:) moram malo da se opustim,slabo izlazim,ne pusim,ne pijem hladno. Osetljivo mi grlo,al orl doktori kazu nista malo upaljeno idi kuci pij cajeve sisaj bobmbone,ne nerviraj se(ha,ha,ha)...i tako smorih se vise, a na testu brisa grla nista... te sam dosao do zakljucka,posle duzeg odlazenja kod orl-a da je najverovatnije nesto iz zeluca...
Reci mi ti Tauruse sta se desava kod tebe,jesi bio kod one doktorice u Bg koja je specijalizovana za ovo...koje jos ti simtome imas?
I da li je ovo uopste ta glupa heliko bakterija. To znaci da i ja moram da gutam to crevo da bih utvrdio njeno postojanje?
gazy
Novi član
Novi član

Post od gazy »

samo da dopunim.
znaci ja imam samo problema sa glom,zdrelom. I doktori samo konstatuju da mi je nadrazeno ,a ja ne osecam ni da me boli ni da je upaljeno...al kad se prehladim zna da mi ono prvo proradi,nastrada,sto znaci da je osetljivo.

ovde na istom forumu na temi o 'heliko bakteri i psihi' neki valjda doca kaze da se ovo ne leci ako sam razumeo i treba je pustiti..
Da dodam jos ,sad sam bio postio ceo post i korigovo sam hranu tokom posta,uglavnom biljnog porekla i manje zacinjena a bilo je tu i ribe...Pa nista mi se nije posebno poboljsalo,zato sam se i smorio najvise.
Sta bi ja trebalo da radim prijatelji? da se roknem/?:) daleko bilo...:)
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Ne kosta te nista da uradis one probe za reflux.. Tu sondu da gutas..

Inace reflux najcesce napada samo grlo,da ti znas kako je meni bilo dok nisam promenio rezim ishrane.. Upaljeno,crveno,kad se probudim boli ko djavo.. Ih kad se setim..

Moj savet gutaj sondu,ja znam da ja hocu :) Cim obnovim zdravstvenu..
gazy
Novi član
Novi član

Post od gazy »

ja to ako gutam,obavezno ima da trazim da me nadrogiraju! :roll:
Jer mi predlazes da idem u onu privatnu?
I da li trebam pre toga obavim neke osnovne analize ? . Ili da im se javim pa da im objasnim situaciju i simtome koje imam?

Da li se to cudo leci i znaju li mu se uzroci? sta kazu doktori. ?
..Hmmm kad bi znali ne bi bilo to tako kompilokvano,verovatno.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Pa ovamo u privatnoj ne gutas sondu,nego ti ubace neku malu cevcicu koju nosis ceo dan,i posle svakog obroka i pica stiskas dugme i ono ti meri kiselost.. Ali to kosta 220 e,i nema sanse odma da dobijes,prvo moras da prodjes preglede koji kostaju oko 8000 cini mi se,ona kamerica da ti guraju u nos i grlo,i ceo detaljan pregled sa anamnezom.. I stave ti anesteziju ali opet je neprijatno..

Ovamo ti je za dz,a i oni ti kazu da li imas ili ne taj reflux,cak ti urade i na taj hycori analizu ..
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Koja je procedura lecenje ove bolesti ako se osoba bavi nekim sportom?

Ja npr. idem u teretanu,i primetio sam da mi se tad pojacavaju simptomi kad pijem vodu.. Pogotovu na kraju treninga kad krenem da radim trbusnjake.. Tad samo sto se ne ispovracam,kiselina se vraca,malo malo pa onaj grozan ukus u ustima,cak mi se i hrana ponekad vrati :S
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue_bear412 »

@taurus_sd
ja nemam takve simptome kao ti...meni se uglavnom javlja bol u zelucu ili ispod levog rebarnog luka , a ponekad i u medju rebarnom prostoru...s vremena na vreme osetim kiselinu, ali mi ne ide gore...
kako se zove taj pregled kada ti ubace cevcicu za merenje kiseline? u koje svrhe se to radi?
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

PH metrija se zove.. Pa u prinicpu mere situaciju posle svake vrste hrane,tako da imaju na uvid kakva ti hrana skodi a kakva je ok i prema tome odredjuju lekove..

Dzaba tebi da uzimas lekove ako svaki dan jedes masne bureke i pijes gazirane sokove..
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue_bear412 »

ja ne jedem masno, jako retko gazirano a burek nisam pojela godinama...pa opet proradi...kad te hoce hoce te :wink: mislim da je meni veci problem sto nisam 'pravilno uobrocena', ne jedem redevno, pola dana gladujem, onda tek uvece jedem...
aha ph metrija...to mi ne treba, znam i sama sto mi ne odgovara :D
Odgovori