Rendgen zeludca sa barijumom (tumacenje rezultata)

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Beogradjanin1389
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 19, 2015 6:30 pm

Rendgen zeludca sa barijumom (tumacenje rezultata)

Post od Beogradjanin1389 »

Pozdrav svim clanovima foruma.

Pre par dana radio sam rendgensko snimanje zeludca sa barijumom, pa bih molio ako moze neko strucan da mi protumaci rezultate:

`SKOPIJOM EZOFAGUS PRIKAZAN UREDNIM. U TRENDELENBURGOVOM POLOZAJU NEMA HH.PTOTICAN ZELUDAC ZA 5CM POJACANA SEKRECIJA PERISTALTIKA USPORENA. B. DUODENUMA I DUODENALNI ZAVOJ B.O.`

DG. HIPERSECRETIO VENTRICULI
Dyspepsia K30`

To je to. Ja sam planirao da odem na namestanje zeludca, konstantno me zeludac nekako pritiska na gore (ako je zeludac u pitanju), u principu, ovo snimanje je najvise radjeno zbog preskakanja srca (10-ak puta mesecno po 2-3 puta dnevno preskoci), i zbog jutarnjih mucnina, osecaja nervoze u stomaku itd itd...
Sad, da li neko moze da mi kaze posto vidim da ovde pise nesto 5CM, da li to mozda znaci da je zeludac pomeren negde za 5CM, gore, dole, levo, desno? Takodje ovo ostalo, pojacana sekrecija, peristaltika usporena, sta sve to znaci i da li je opasno stanje ili bezazleno?
I dijagnoza kao dijagnoza, tj. Dyspepsia i Hipersecretio Ventriculi, sta konkretno govori?

Hvala unapred
Odgovori