Za 8 dana treba da idem na rektoskopiju pa mi je potrebna mala pomoć. Doktor mi je napisao da 7 dana pre snimanja ne bih smeo jesti hranu koja sadrži semenke (susam, grožđe, paradajz, papriku...) Jeste malo glupo pitanje, ali želim da ovo odradim kako treba jer imam više od 3 meseca problema sa stomakom pa me zanima šta još sadrži semenke koje ne smem jesti? Da li i suncokret trebam izbaciti pošto mi je doktor rekao pre mesec dana da pređem na integralnu ishranu, i otkad jedem kifle sa semenkama suncokreta za dorucak moram priznati da mi je mnogo bolje. Ukoliko to ne smem onda bih morao promeniti dorucak za ovih 7 dana.
Takođe, dan pre zakazanog snimanja treba da popijem Picoprep i onda na svakih sat vr. piti 250ml vode. Onda u 15h popiti drugu kesicu Picoprepa. To mi je jasno sve, medjutim pise uzimati samo bistre povrcne supe, cajeve i vodu. Da li to znaci da to uzimam ceo dan, da nista ne smem jesti drugo?
Na dan intervencije piše obavezno piti terapiju za srce i povišen pritisak. Pretpostavljam da je to za one koji imaju terapiju za srce i povišen pritisak, ne za svakoga?
Hvala puno na odgovorima.

Poz