refluks zeludca, koliko su tacni pojedini tekstovi na int.
refluks zeludca, koliko su tacni pojedini tekstovi na int.
Negde na internetu procitao sam kako je refluks zapravo "cep" zeludacni misic, koji se nalazi na sastavu creva odnosno zeludca i jednjaka i sluzi da dozvoli da hrana prodje samo u jednom pravcu t.j. na dole dok u obrnutom ne. Mene zanima koliko je ispravna teza da se taj misic moze opustiti i tako speciti zatvaranje "cep-a" kao i da ukoliko se to desi kod pojdinih ljudi gasovi iz zeludca mogu vracati natrag i samim tim uzrokovati neprjatan zagah. Ja imam cesta nadimanja u zeludcu, gorusicu a u posednje vreme i problem sa stolicom a kao glavni problem los zadah pa me zanima da li je moguce da je sve ovo uzrocnik refluks? Sa druge strane, u mojoj porodici problem sa gorusicom je nasledna, brat,sestra i ja, nemamo je cesto i uglavnom ovisi o hrani koju unesemo,ali kod mene je to vise intezivnije i opet i zadah. Pre par godina radio sam sad ne znam kako se zove ali ono kada guraju kroz usta cev - kameru i nista osim polipa nije nadjeno, valjda je nemoguce da to nije primceno? Hvala na odgovotima