Otac (1940.) je pre 15 meseci operisao karcinom rektuma koji je infiltrirao trticnu kost (T4,N3,Mx).Nakon toga je primao hemioterapiju-VIII ciklusa xelode (do 6.meseca 2008.) i svi rezultati su bili u redu do oktobra, kada su samo CEA markeri bili blago poviseni.
U januaru, ove godine,je ponovo operisan i konstantovani su lokalni recidivi primarnog tumora na prednjem i levom bocnom zidu male karlice koji su adherirali vijugu terminalnog illeuma (dobro diferentovanim adenokarcinomom).
Preporucena mu je FU-FA hemioterapija i zracenje (s obzirom da operacijom nije bilo moguce ukloniti ceo tumor).
Zavrsio je prvi ciklus hemioterapije i tesko je podnosi.
Molila bih vas za savet kakve se sve reakcije mogu javiti u toku terapije, jer nas ordinirajuci lekar u to nije uputio, kao i kada je najbolje zapoceti zracenje-uporedo sa hemioterapijom ili nakon zavrsene isti, i sta je najbolje za podizanje imuniteta
Hvala
recidiv karcinoma rektuma,hemoterapija-pomoc
Re: recidiv karcinoma rektuma,hemoterapija-pomoc
Dragos, rado bih Vam pomogla ali o ovom nemam pojma, jedino sto znam je da imam vec godinu dana problem sa rektumom i trticnom kosti a ne znam kako da krenem sa ispitivanjem.
Ako Vam nije tesko recite mi koje je probleme imao Vas otac.
Hvala
Zelim mu uspesno lecenje a Vama puno snage.
Ako Vam nije tesko recite mi koje je probleme imao Vas otac.
Hvala
Zelim mu uspesno lecenje a Vama puno snage.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: recidiv karcinoma rektuma,hemoterapija-pomoc
Moja koleginica je pila Ekomer za podizanje imuniteta,prilikom hemioterapije i jos uvek ga pije.
Reakcije na hemioterapiju zavise i od same hemioterapije,a i od slucaja do slucaja.Neko dobro podnosi,neko ne. Verovatno ce imati mucnine,mozda i povracanja,vrtoglavice,bice osetljiv na mirise i koliko ja znam trebalo bi da mu daju Klometol da bi bolje podneo,ali to morate pitati tamo gde mu daju terapiju.
Za sve ostalo nisam strucna.Nadam se da cete sve uspesno pregurati.
Takodje bitno je cistiti jetru,jer kroz nju sve toksicne materije prolaze i ona ih putem krvi deponuje u ostale organe i tkiva.Mozda neki caj uzeti,ali raspitajte se ko se u to razume.Mozda ce znati u apoteci Josif Pancic,tamo rade i daju savete lekari-farmaceuti.Nalaze se u ulici Tadeusa Koscuska (Beograd).Blizu ZOO vrta.
Reakcije na hemioterapiju zavise i od same hemioterapije,a i od slucaja do slucaja.Neko dobro podnosi,neko ne. Verovatno ce imati mucnine,mozda i povracanja,vrtoglavice,bice osetljiv na mirise i koliko ja znam trebalo bi da mu daju Klometol da bi bolje podneo,ali to morate pitati tamo gde mu daju terapiju.
Za sve ostalo nisam strucna.Nadam se da cete sve uspesno pregurati.
Takodje bitno je cistiti jetru,jer kroz nju sve toksicne materije prolaze i ona ih putem krvi deponuje u ostale organe i tkiva.Mozda neki caj uzeti,ali raspitajte se ko se u to razume.Mozda ce znati u apoteci Josif Pancic,tamo rade i daju savete lekari-farmaceuti.Nalaze se u ulici Tadeusa Koscuska (Beograd).Blizu ZOO vrta.