rcp operacija zuci

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nenadvr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 01, 2014 11:04 am

rcp operacija zuci

Post od nenadvr »

Pozdrav svima,

Hteo sam da pitam , mojoj bakuta ima problem vec duze sa zuci, utvrdjeno je da ima kamenje u nekim kanalima, pre neki dan joj je pozlilo i sada lezi na vma u bolinici, doktori su savetovali RCP operaciju zuci (nadam se da sam dobro zapamtio naziv), sada, ja ne znam kakva je to operacija i koliko je rizicna. Da li neko ima ovde ko ima malo vise informacija u vezi takvog zahvata.

Bakuta ima 85 godina i treba da joj se uradi potpuna anestezija.

Ako neko ima iskustva, ili neki doktor mozda savet sta raditi bio bih vam zahvalan.

Svaka informacija je dobrodosla. Trebalo bi da se odlucimo uskoro dal hocemo da se sprovede ta operacija, zato mi je ovo prilicno hitno!!!
nenadvr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 01, 2014 11:04 am

Re: rcp operacija zuci

Post od nenadvr »

Izgleda da je u pitanju ERCP a ne rcp, sad sam nasao neke clanke na netu u vezi te procedure.

Ona je odbila da joj rade neku gastroskopiju, ne znam tacno kako se to zove ali su joj prosli put gurali neku sondu u usta pa nije mogla da istrpi to i nisu uspeli nista da urade pa je sad odbila da je maltretiraju sa tim, pa je doktor predlozio ovu ERCP jer se radi pod anestezijom.

Dal neko zna koliko je to opasno za zenu od 85 godina, posto citam na netu da nije bas bezazlena procedura?

Hvala
Odgovori