rak crijeva ili hemoroidi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jagodica_bobica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 3:45 pm

rak crijeva ili hemoroidi

Post od jagodica_bobica »

pozdrav svima

Imam stomacnih problema..neredovnu stolicu, to je predpostavljam zbog ishrane jer pretezno na mom jelovniku je suha hrana. ne krecem se puno i krupnije sam gradje ne bas mislim ono kad kazu "ugodno popunjena". naglo sam se udebljala za 6 mjeseci oko 10-15 sam nabacila..jer mi se dan svodio ovako.ujutro na posao za dorucak sendvic od skoro pola hljeba, za rucak nesto pojedem i od umora legnem i gledam tv ili zaspim i bila sam se navukla na grickalice ali sam i to ostavila, jer sam primjetila na odjeci da mi je sve manja. pretezno imam unutrasje gasove u crijevima koji nekad mogu biti neugodni kad sam u drustvu, skoro nikad se ne podrigujem pa ne znam mozda je to i problem jer kako znam i male bebe kad jedu moraju se podrignuti da izbace vishak zraka koji je usao tokom jela. nedavno sam pronasla kapljicu krvi na stolici..i to se pojavilo par puta ali u vecim razmacima mozda 2 puta mjesecno.nemam bolove prilikom obavljanje velike nuzde.osim naprezanja kad je tvrda stolica. neredovna je pa nekad po 3 dana ne odem u wc.na poslu sjedim 8 sati dnevno, pa sam mozda pomislila da su problem hemoroidi. ali sam negdje a interenetu procitala da moze biti i rak crijeva..dobila sam uputnicu juce da odem abdomalnom hirurgu na pregled..strah me otici...pa rekoh da vidim jel ima neko neki savjet sta bi moglo biti....

hvala unaprijed :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Mislim da nema potrebe da se toliko plashite i moram reci bez ikakvog razloga umishljate da imate rak debelog creva.

Prvih 10 redova vasheg posta je zapravo i odgovor na vashe pitanje i uzrok svih vashih simptoma! Nepravilna pretezno suva ishrana, nedovoljan ubnos vlakana i technosti, smanjena fizichka aktivnost, sedenje, i eto nama simpatichnih kapljica krvi koje se javljaju zbog pojave proshirenja sitnih krvnih sudova anusa, tj do slatkih malih hemoroida.

Nije loshe da odete na pregled, mozda cete tada zbog ozbiljnosti pregleda i belog mantila shvatiti da morate da menjate navike pod hitno!

Doobicete savete od dr, ali preporuchijem i odlazam nutricionisti, da se izmeri kolichima masti, mishicnog tkiva i da se shodno tome da spisak namirnica koje smete u toku dana da jedete i u kojoj kolichini.

Predpostavljam da ste mlada osoba, zato shto se pre reshite balasta prekomerne tezine lepshe i lakshe cete ziveti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
jagodica_bobica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 3:45 pm

Post od jagodica_bobica »

hvala puno na vasem odgovoru sad mi je odmah lakse...mislim i nije bas cim ste spomenuli hemoroide..vec sam uvela neke mjere ppredostroznosti u svoju ishranu..i idem na fitnes tako da sam uvidjela da je krajnje vrijeme da se malo aktiviram..jesam mlada osoba, mislim tek mi je 25 godina..

jos jednom hvala na odgovoru...
a doktora cu posjetiti uskoro posto sad nemam vremena i u slucaju nekih novih desavanja i poslije pregleda javit cu se sa rezultatimo da vidimo kako je proslo

pozzdravv
Odgovori