Pucanje creva

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Pucanje creva

Post od Dea »

Interesuje me da li je ikom ovde ikada puklo crevo (tanko, debelo, slepo)? Koji je intezitet bola? Ja imam kronovu bolest i od jutros mi je jako lose. Stomak je bio jako naduven. Pre podne sam imala nekoliko stolica al bol se smirila tek posto sam se oko podne ispovracala ( i to sadrzaj iz creva ne zeluca). Usledilo je olaksanje jedno 2 sata. Popijem casu vode i opet ista prica. S obzirom da imam suzenja na crevima plasim se da nije doslo do nekog zatvaranja creva. Interesuje me u slucaju da crevo prsne bol mora da je nesnosan?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Pucanje creva

Post od Dejanbg »

Javite se doktoru što pre, da je puklo vi bi ste već bili u bolnici, al postoji mogućnost da imate prekid pasaže creva (ileus).. Jel ste skroz izgubili stolicu i gasove?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Vazduh prolazi, stolice popodne nije biio. Uspela sam sinoc da popijem oko pola litra tecnosti i jedan dvopek da pojedem ( kao i budenofalk - lek). Od jutros je stomak miran nije vise naduven. Znam da zvuci ludo al ne mogu tek tako kod lekara. Uvek me zadrze po nedelju dana u bolnici a ja imam malo dete i zivim s njim sama. A navikla sam na ove probleme sa stomakom, mada iskreno ovo sto mi se desilo juce dozivela sam samo jednom pre 10-tak godina ( pre Op), pa me je malo uplasilo.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

P.s. bila sam u petak kod mog lekara i tada je sve izgledalo standardno (nije bilo nikakvih neuobicajnih pojava na UZ). Koliko je potrebno da lek pocne da se apsorbuje? Juce sam povratila oba puta oko sat vremena po uzimanju leka ali se pitam dal su uopste imali fore da stignu do tamo gde treba, jer se apsorbuju u tankom crevu, a ja sam ko sto sam vec napomenula povratila sadzraj iz creva (jer je zeludac bio i ovako i onako prazan, a povracanje je bilo obilno).
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Za lek da kažem ajd oko pola sata... Razumem problem sa detetom, al je upravo ono razlog više da kad su neke ovakve stvari ne odlažete posetu lekaru..

P.s. Čitao sam da je bebac imao problema sa kukovima pre par godina, pa me zanima kako se to rešilo? Pozdrav :)
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Polako se situacija sa mojim stomakom cini mi se smiruje. Uspela sam jutros da popijem lek i da pojedem dva parceta dvopeka i popijem nesto tecnosti. Sad sam opet pila nesto tecnosti, jer me polako boli glava (verovatno od dehidratacije). Nisam jos imala stolicu, ali pretpostavljam da ce je biti danas, onda mogu da odahnem.
Naravno da mi je moje dete uvek pred ocima kad krene da me boli stomak. Ali sam dozivela vise puta da bude tako sto ja kazem kod mene slom, a onda sutradan budem cila i vesela bez ikakvih problema. A luksuz lezanja u bolnici 7 dana, da bi me promatrali na zalost sebi ne mogu da dozvolim. Zato idem samo kad mislim da je stvarno stiglo do toga (juce sam bila na korak da zovem hitnu).

Posle trece OP kuka (gde je secena butna i karlicna kost da bi se dobio bolji ugao da casica nadkrili kuk) se cela prica oko kuka kod moje cerke sredila. Moja cera je prilicno zivahna i fizicki jako aktivna, sto me raduje, i ne vidi se sem par oziljaka da je ikada imala taj problem. Trcanje, penjanje, cak i treninzi (Aikido) su joj prava uzivancija.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

P.s. mokraca je dosta narandzasta.... pretpostavljam od manjka tecnosti?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Kako narandzasta? Jako žuta i manja količina ili se može reći da se umašealo crvene boje?
Ako je ovo prvo jeste zbog dehidratacije, mokraća je sada "koncentrat", al ako vuče na crveno onda treba dati uzorak urina na analizu.

Super za ćerkicu :D
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Jako zuta i manja kolicina. Sad je sve ok. Uspela sam danas i da pijem i da jedem. I vec bile dve stolice. Polako se vracam u normalu. Nego me uvek strah to kad krenem da povracam sadrzaj iz creva, desilo mi se do sada za 14 godina samo tri put. Onda se kod mene digne stepen panike, inace podnosim sve stojicki ;) Hvala na savetima Dejane!
Odgovori