Prvo bol u stomaku, a posle njega u anusu(ne mogu da sedim)

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Natica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 8:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Prvo bol u stomaku, a posle njega u anusu(ne mogu da sedim)

Post od Natica »

Pozdrav svima.
Kada pročitam na ovim forumima kroz šta ljudi prolaze, moj problem mi se čini skoro beznačajan....
Ovim putem molim za pomoć, tj.za predloge koje preglede da odradim, kao i preporuku za dobrog lekara.
Imam usporen metabolizam, ali to mi ne smeta da uživam u hrani. Problem nastaje kada, bez upozorenja, počnu bolovi u delu stomaka neposredno ispod pupka, pa sve do anusa. Bolovi su izuzetno jaki i obaraju me sa nogu. Najduži bol je trajao oko 30 minuta, a u proseku traje oko 5-10 minuta po 3-4 puta u toku dana. Posle prestanka bola u stomaku (pretpostavljam u crevima) ostaje mi trag bola u predelu anusa, koji je toliko jak, da posle par dana ne mogu da sedim normalno. Čak i kada hodam, čim lupim petom o pod osetim bol u stomaku.
Što se stolice tiče, imam je na dva-tri dana i tako je od kako znam za sebe. Ali se desi period, kao što je sada, da idem i po 10-ak puta u WC, jer imam bolove i gasove koji me teraju na to. Kada osetim potrebu da odem do toaleta, ne smem da trpim duže od 5 minuta, je odmah posle toga počinju bolovi.
Primetila sam da posle gaziranih sokova dobijam napade, pa sam iste izbacila.
Zaboravila sam da napomenem da probleme sa gorušicom imam od svoje 10-te godine i u principu znam da je kontrolišem. Izbacila sam topla testa i vina, jer sam primetila da ih posle njih imam. Ovo napominjem, jer je možda povezan problem.
Još jednom napominjem, bol koji imam je izuzetno jak. Poslednjih tri nedelje, pre nego što i osetim potrebu da odem da se olakšam ili da pustim gas, dobijem napad bola, pa onda kao po direktivi odem do toaleta i čekam...Da nije bolno, bilo bi smešno... :oops:
Nadam se da će mi neko pomoći.

Pozdrav svima.
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

Idi kod gastroenterologa (KCS ili VMA) i izlozi problem. S obzirom na tegobe trazice pregled stolice na mikrobioloske uzrocnike, okultnu krv pa potom eventualno neku endoskopiju.
Natica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 8:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Natica »

Hvala na odgovoru!
Odgovori