Pozdrav za sve!
Nadam se da mi neko moze ponmoci, prvenstveno savetom. Moji problemi su sledeci:
Pre neki godinu i po dana pojavila mi se sveza krv u stolici, pracena sluzi. Kolicina je bila mala, ja sam to pripisao hemorodima iako nisam imao bolove, i nisam mnogo obracao paznju. Ne znam koliko sam imao stolica dnevno, ali cim na to nisam obracao paznju broj je bio normalan. Sada, kada razmisljam, pored ovih simptoma jedino mogu jos da se setim nesto cescih gasova.
U februaru ove godine me stomak jako zaboleo, i boleo dva dana. Kako sam bio u gradu i upravo primio platu otisao sam kod doktora, gastroenerologa, u privatnoj klinici u Bgd. On na bol nije obratio mnogo paznje (bol je prosao posle 2 dana), ali mi je rekao da krv i sluz mogu da budu simptom ozbiljne bolesti. Tada krece moja epopeja po doktorima, do sada sam bio kod 4, i idalje nemam konacnu dijagnozu.
Ovaj mi je dao da uradim gomilu nalaza: krvi, biohemijske, stolice, kalprotektin... Sve je bilo ok, osim sto mi je nadjena kandida spp. u velikoj kolicini. Dijagnoza je bila hemorodi i nervozna creva, ali, ja sam odlucio da stvar isteram do kraja, pa sam otisao i kod doktora krivokapica, naseg najboljeg hirurga za debelo crevo, koji mi je rekao da imam sasvim blage hemoroide, koji ne krvare. Uradio mi je anoproktoskopiju i rekao mi da mi je sluzokoza rektuma blago upaljena, da ne veruje da je nesto ozbiljno ali da uradim kolonoskopiju, i "da nisam pacijent za njega". Prepisao mi je terapiju 5asa supozitorije dva puta dnevno. Ja sam 5asu koristio samo nekoliko dana, medjutim, imao sam neke probleme koje sam njoj pripisao. Naime, doslo je do pojacanih gasova, jaceg krvarenja, lucenja sluzi, bukvalno sam se plasio da bih supozitoriju zajedno sa sluzi mogao da uzbacim u gace kada je stavim. Zato sam prekinuo sa koriscenjem posle nekoliko dana. Poceo sam jos jednom, ali se sve ponovilo pa sam opet prestao. U medjuvremenu, stvari su se pogorsale. Poceo sam da imam po 4 stolice dnevno, ponekad neformirane, pracene gasovima.
Tada sam uspeo da nadjem vezu i uradim kolonoskopiju u zemunskoj bolnici, sa anestezijom. Doktor mi je prethodno rekao da sumnja ne neku upalnu bolest debelog creva, i da smetnje koje sam imao sigurno nisu bile od 5ase. Medjutim, kolonoskopija je prosla dobro. Doktor mi je onako mamurnom od anestezije rekao da mi je crevo zdravo, da sam i ja zdrav, da ne uzimam nikave lekove, da jedem sta zelim...
Meni je ovo bilo cudno ali sam ga poslusao. Otisao sam kuci, nekoliko dana jeo svasta, imao normalne obilne stolice, ujutro i uvece, bilo je sluzi, ponekad malo i krvi, ali ja sam se osecao dobro, pa nisam obracao paznju. Moram da napomenem i da sam poceo da uzimam antibiotik, dovicin, ujutro i uvece, zbog bakterija, ureoplazme.
Nakon 7 dana stanje mi se opet pogorsalo. Sada imam 4 stolice dnevno, poslednjih 5 dana, manjeg obima, donekle iscepkane ali formirane, pracene sa dosta sluzi i krvi vise nego ikad ranije (ponekd citav papir kojim se obrisem bude krvav i sa tragovima sluzi). Uz to, generalno se osecam lose, sto mi se ranije nije desavalo. Pospan sam stalno, bole me oci, zima mi je i na 22 stepena a nemam temepraturu...
Sada ne znam sta da radim. otici cu kod novog gastroentrologa ali ne znam cemu da se nadam. Da li da ponovo probam sa 5asom, da li je kandida mozda uzrocnik problema? Nista ne moze da objsni sve simptome koje imam, bar se tako meni kao laiku cini. Znam samo da se lose osecam, da ne mogu cak ni da radim jer mi posao nije tehnicki vec zahteva koncentraciju i puno razmisljanja... Uz to, u strahu sam da me moze svakog trenutka poterati u wc. Ne znam sta da radim. Ako bilo ko moze da pomogne, makar savetom zahvalan sam.
Proktitis? Kandida? Bez konacne dijagnoze
Re: Proktitis? Kandida? Bez konacne dijagnoze
molim moderatore da obrisu dve iste teme, imam problema sa internetom pa sam ih slucajno postavio. hvala