Problemi sa zelucem i koksaki virus

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
filer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 3:23 am

Problemi sa zelucem i koksaki virus

Post od filer »

Muskarac 21 godina.

Ovako vec jedno 6 meseci imam probleme sa zelucem kiseline,mucnine,ponekad i bolovi.

Sve je pocelo proslog leta kada sam u toku dana iduci kroz grad osetio neku malaksalost i vid mi je oslabio u tom trenutku,i kao da me je zeludac gusio.Seo sam na obliznju klupu,odmorio malo,ali kada sam ponovo poceo da hodam isto se nastavilo,tako da sam nazvao drugara i on me je odbacio kolima kuci gde sam legao da spavam,sutradan kada sam ustao imao sam jaku kiselinu,i takodje kada bih izasao napolje bio bi dezorijentisan i malaksao,obratio sam se lekaru,koji me je uputio da radi test na helikobakteriju,naravno uradio sam i nalaze je bio uredu,onda mi je lekar dao uput da radim gastroskopiju zeluca,koju sam uradio i tu je sve bilo uredu,mada sam izbacio veliku kolicinu sluzi(odnosno slina)kada su mi vadili cevcicu iz zeluca,tako da su me poslali da snimam sinuse,ali meni posle tog izbacivanja sluzi bilo skroz ok,i nisam otisao da snimam sinuse,i tako sam se vratio normalnom zivotu nisam imao kiseline,niti bolove,posle jedno mesec dana,osetio sam da mi srce ubrzano radi,a nista nisam radio sedeo za kompjuterom,otisao sam brzo na interno gde su mi uradili ekg 120 otkucaja u minuti,dali mi cetvrtinu presolola,i rekli da odmorim,sutradan su se opet vratile mucnine,pracenje tahikardijom,i kiselina.

Tada sam dobio uput da radim rendgen stomaka i ultra zvuk,koji sam uradio,i tu je sve bilo ok.

Radio sam i eho srca posle jedno dve nedelje gde mi je receno da imam tackice na miokardisu tako nesto,u svakom slucaju to oznacava da sam imao ili imam zapaljenje srca.

Ovo ostalo je bilo uredu.

Nosio sam i holter,na kojem se nisu javljale aritmije,osim sto mi je puls ubrzan prosek je 80 otkucaja u minuti,a za 24 casa sam imao 115000 otkucaja sto je poviseno takodje.

I na kraju sam ja pronasao na interentu simptome koksaki virusa,i otisao da se testiram i utvrdili su da ga imam,i da je u akutnoj fazi.

Dobio sam terapiju presolol 3 X 1/4,vitamin C od 500 mg, i Oligogal Se.

Mene interesuje da li su ti problemi sa zelucem,posledice koksaki virusa,posto vidim da se mnogi zale na gastro probleme,ali niko ih ne opisuje,odnosno kakvi problemi su u pitanju,ja recimo ne mogu da pojedem 4 sendvica a da posle toga nemam kislinu i podrigivanje sa vracanjem hrane ne svarene.

Jako me nervira to,prestao sam da jedem i ovaj obican hleb jedem bezkavasni,ne pijem kravlje mleko vec samo kozije,slatko izbegavam,kafu ne pijem,alkohol takodje ne konzumiram,mesne preradjevine ne jedem,trudio sam se da sve sto na neki nacin moze iritirati zeludac izbacim...ali i dalje imam iste probleme jeste da oni vise nisu tako ucestali,ali ih imam.

Interesuje me da li je to sve od koksakija ili je nesto drugo,posto lekari kod kojih sam do sada bio nista nisu govorili.
radoslava stankov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 12:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od radoslava stankov »

Cao!!Nisam te bas razumela,ne mozes da pojedes 4 sendvica?Da nije to malo mnogo na tvoj zeludac i takve probleme?80 otkucaja puls,jeste povecano ali utesi se,jer ja imam od 80 do 130 i to mi je normalno.Za koksaki virus,neznam sta bih ti rekla,ali lekar koji te vodi na gastro,trebao bi da ti odredi pravu terapiju jer to bas i nije za salu.Malo mi je cudno da su ti prepisali Presolol tablete,ako je sve u redu.Porazgovaraj sa doktorom koji te vodi i postavi konkretna pitanja,jer imas prava da znas sta se sa tobom desava.Hranu koriguj i vec bi trebao da si primetio sta ti smeta a sta ne od hrane.
Bolujem od dijabetesa od 1995. god.Imam sve komplikacije od secera.
radoslava stankov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 12:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od radoslava stankov »

Previdela sam problem sa srcem i zato si dobio Presolol,ali to moze biti povezano sa Koksaki virusom,zato se angazuj i raspitaj kod dr za tvoje stanje.
Bolujem od dijabetesa od 1995. god.Imam sve komplikacije od secera.
filer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 3:23 am

Post od filer »

ma nemaju oni tamo pojma sta je meni...koga da pitam ne cute oni tamo zato sto nece da mi kazu...vec zato sto ne znaju...

mislim znaju da imam koksaki...ali nemaju pojam sta mi je sa zelucem...pa pitam neke koji su imali koksaki da li su i oni imali probleme sa zelucem i kakve?

a 4 sendvica...pa ja imam evo sad 22-e 195 sam visok imao sam 95 kila...pa cetiri sendvica mi stane pod zub...ranije bez 8-10 nisam ni mogao da se najedem..
trepavica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 07, 2008 12:18 am

Post od trepavica »

ja takodje imam koksaki i probleme sa zelucem. imam mucnine, a polovinu hrane koju sam ranije jela, sada ne mogu. pored toga imam osecaj dezorjentisanosti, malaksala sam, temp. 37,1 do 37,4. Imam i probleme sa plucima i osecaj stezanja u grudima. Bila sam kod jednog kardiologa koji mi je rekao da je sve u redu i da treba normalno da se ponasam, radim, treniram i ostalo. ali ja mu ne verujem, jer ja ni do autobuske stanice ne mogu da stignem. da li neko moze da mi preporuci kardiologa koji se bavi koksaki virusom?
Odgovori