Problemi sa stomakom i zacinjena hrana

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
slobam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 05, 2008 3:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Problemi sa stomakom i zacinjena hrana

Post od slobam »

Pozdrav,

trenutno zivim u podneblju gde sam primoran da jedem indijsku i kinesku hranu sa raznim zacinima tipa kari, chilli, sesame sos.....
Posle 2 meseca takve ishrane, poceo sam da imam povremene bolove u centru stomaka oko pupka koji probija do ledja, povremene slabe grceve, povremeni problem sa pojavom hemoroida,gasove, i sto mi je najcudnije primetio sam da mi donji vesh zadnjih par dana vlazi oko rektuma, tj kao da se preterano znojim ili "pustam vodicu" iz istog.....
Stolica mi je redovna i obicno svetlije boje, imao sam blazi proliv recimo 1 dan, znaci ne primecujem da je tamna i da ima krvi ili sluzi.....posle odlaska u WC, imam neki cudan osecaj u donjem stomaku - neko uvijanje, tupost.....
Takodje, zbog tih bolova u ledjima radio sam preventivno pregled urina, gde u 2 razlicita uzorka u roku od 10 dana imam povecan broj crvenih krvnih zrnaca i blago uvecane leukocite.....radio sam pregled bubrega i prostate i na ultrazvuku je sve ok....

Stvarno sam se mnogo loshe "istripovao" oko ovog, narocito posle citanja raznih clanaka i objasnjenja raznih bolestina na netu!Sta da radim?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Problemi sa stomakom i zacinjena hrana

Post od tamaraft »

Verovatno imate pesak u beshici pa otud Er u mokraci, a hrana sa puno zachina vam verovatno ne odgovara i puno zachina u hrani samo moze da doprinese stvaranju peska josh vishe.

Ako je ikako moguce izbegavajte zachine za koje vidite da vam ne odgovaraju, jedite rizu, kuvano povrce, kuvajte sami sebi ako imate uslove.

I sa tolikim zachinima telu treba dosta technosti, ali ne alkohola, kafe...vec vode!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori