Problemi sa stomakom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
branko22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 13, 2015 4:50 pm

Problemi sa stomakom

Post od branko22 »

Dakle ovako. Problemi su poceli jos proletos kada sam primetio kilu iznad pupka i podrazumevali su cestu nadutost, ponekad cesce stolice i slicno. Prvo sto sam uradio je ultrazvuk abdomena i tu je sve bilo uredno. Bio sam kod lekara opste prakse, tamo su rekli manji i cesci obroci i proci ce samo od sebe.

Istovremeno sam odlucio i da pocnem da lecim problem sa aknama. Doktrorka mi je prepisala antibiotik (Hemomicin 500mg) koji sam trebao da pijem 3 meseca. Naravno, nije mi rekla da bi trebao da uzimam probitiotik. Ja sam tako pio antibiotik, prvi mesec po kutiju nedeljno, drugi mesec po 2 tablete nedeljno i tu sam prestao kada su poceli da mi se javljaju ozbiljniji problemi sa stomakom (cesta dijareja neposredno posle obroka i slicno). Onda su me poslali kod gastroenterologa u Zemunsku bolnicu i doktorka je rekla da pijem probiotik i trazila je da uradim test stolice na H. pylori. Bio je negativan a istovremeno sam samoinicijativno uradio i test na okultno krvarenje (3 uzastopne stolice) i sve je bilo negativno. Stolica mi se normalizovala, bila je ponekad kasastija (ne bas dijareja), medjutim jos uvek problemi se jos uvek ponekad jave. Osecam nadutost i neki pritisak gotovo citavog levog dela trbuha, ponekad je u gornjem delu odmah ispod rebara, ponekad je skroz dole kod prepona. Takodje, posle duzeg sedenja me boli levi kuk (ne znam koliko je to povezano). Cesto mi se javi pritisak pored pupka sa leve strane (osecam kao da nesto pritiska to mesto, posebno kada sam u zavaljen u fotelji ili kada lezi na ledjima).

Prvo sam sumnjao da nije IBS, posto imam i simptoma koji bi se mogli sa tim povezati (sluz u stolici povremeno i slicno). Sada u zadnje vreme nekako vise mislim da je mozda problem sa Kandidom (primetio sam da mi je jezik ponekad bas beo, pa kada ga detaljnije operem cetkicom ima manje beline, ali opet je belicast). Simptomi su i cest umor, letargija, depresija, razdrazljivost, bolovi u misicima. Zeleo bih (samoinicijativno) da uradim test na kadidu, posto imam osecaj da bi me u Domu zdravlja popreko gledali (cini mi se da mi ne veruju da imam problema, ponasaju se kao da sam hipohondar prema meni). Da li imate neku preporuku sta tacno uraditi?

U zadnje vreme pijem probiotik ponovo koji navodno jeste ciljan za Kandidu i mogu reci da mi pomaze. Sada imam 1-2 stolice dnevno i relativno normalnog oblika. Ponekad zna da se aktivira i bude problematicno, ali nije vise tako strasno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Problemi sa stomakom

Post od aaaca »

С обзиром на то да имаш акне треба да обратиш пажњу на исхрану која ти је лоша. Треба да једеш храну без хемикалија, хормона, антибиотика... Више воде, домаћег кефира...

Који пробиотик пијеш?
branko22
Novi član
Novi član

Post od branko22 »

Pijem Bio-Kult Candea probiotik. Prvo sam pio Probiotik Forte, ali on me je dodatno iritirao, osecao sam cepove gasova u stomaku. Ovaj mi se cini kao da je dobar. Najvise problema u sustini imam ujutro, kada sam premoren cim ustanem, cesto bez apetita do kasnijih sati (12, 13) i onda na silu nesto pojedem i popijem probiotik. Kasnije u toku dana se poboljsa apetit pa predvece imam osecaj da bih mogao vola pojesti :D
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Препоручио бих ти Мултилак у комбинацији са Натрол Ацидофилусом.

Напиши шта једеш.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

I što više kretanjaaaaaa, sve ovo ne vredi ako ne napraviš bar sat vremena hodanja, ili trčanja ili fizičkog rada, a ako si profesionalno vezan za stolicu, tu se ne može puno uraditi ali popodne kad nisi na poslu, što manje sedenja.
branko22
Novi član
Novi član

Post od branko22 »

Ok, konacno da se javim sa nalazima.

Kao prvo, jedem sve, i slatko i slano i kiselo i testo i meso i mleko i kafu... bukvalno sve. Imam problema sa malo vecom tezinom, ako nesto znaci.

Sto se nalaza tice, dao sam stolicu na testiranje na kadidu i dobio sam rezultat koji kaze da je pozitivna i da ima kandide spp u velikom broju. Dakle, sada mislim da sam otkrio uzrok svih mojih problema (tegobe sa stomakom, blagi bol u predelu levog kuka koji se ponekad siri i do levog testisa, blagi bol u listu desne noge, bele naslage na jeziku...). Sve se to povezuje sa kandidom (na osnovu onoga sto sam ja procitao). Razmisljam da se javim gastroenterologu u Zemunskoj bolnici gde vec imam uput, ali imam osecaj da ce odgovor biti da se to ne leci i da ce proci samo. Dakle, moram da uzmem stvari u svoje ruke. Video sam onu anti-kandida dijetu. Pokusacu sa njom, sto bolje mogu. Takodje, u planu mi je uzimanje nekog drugog probiotika sa mnogo vecim brojem baketrija i vise sojeva (Multilak, Biorela mozda). Dalje, da li bih trebao da pocnem da pijem Nistatin? Moram napomenuti da mi je relativno bolje u zadnje vreme, stolica je cesto formirana (imao sam samo jednu dijareju pre neki dan), mada ponekad izgleda nekako "masnije".

Da li imate jos neke savete?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Избаци све фабричке производе и решио си пола проблема (наравно резултати не могу да се виде одмах, потребно је време).
Odgovori