Problemi sa stomakom posle jela

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mikal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2012 6:42 pm

Problemi sa stomakom posle jela

Post od mikal »

Pomažite... :D Već dugo imam problema sa stomakom, kad god bih pojela i "jednu kašiku" viška zaboleo bi me stomak, a sad više ne mogu ni normalno da jedem jer mi sve stvara probleme tako da sam više gladna nego sita. Jedem uglavnom zdraviju hranu i nikad nisam preterivala u tome, niti imala višak kilograma. Nisam primetila da mi neka odredjena hrana smeta. Stolica mi je retko kad normalna, uglavnom ili je tvrda, ili imam proliv. Krvna slika mi pokazuje da sam malo anemicna, ostalo je ok, a neke druge nalaze nisam radila... Pila sam Probiotic i pomogao mi je, ali nakratko... Sta da radim? :-?
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Problemi sa stomakom posle jela

Post od quincekap »

Nije problem ta kasika "viska", vec sta si jela? Koju vrstu hrane?

Tvoji simptomi mogu da ukazu na neki problem sa crevima,a mozda je bas nesto u vezi sa zelucem,tako da ces morati da odes na pregled kod gastroenterologa i uradis i gastroskopiju i kolonoskopiju,ako bude bilo potrebe.

Za pocetak uradi analizu stolice: koprokulturu,stolicu na gljivice i parazite,a mozes i uraditi antitela za Helikobakteri.

Anemija moze da ukazuje na mnoge stvari,a neke od njih koje su vezane za gastroenteroloske probleme su celijakija (alergija na gluten iz zitarica),pa Kron......

Proveri da li te boli stomak posle uzimanja hleba i testa,pa ako primetis da je to u pitanju,onda bi bilo dobro da uradis antitela za celijakiju: endomizijalna,transglutaminska,antiglijadinska.Mada,to privatno mnogo kosta,pa ako nemas za privatnu varijantu,moraces svakako kod gastro,da te uputi dalje.
kalemsanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 26, 2011 1:57 pm

Post od kalemsanja »

Ne bih da te prepadam ali ja sam problem sa jelom imala prije nego što mi je ustanovljen Kron.Super sam se osijećala dok ne jedem a kada počnem da jedem mogla sam pojesti određenu kolićinu i tu nastaje bol koji mi više nije dao da jedem bila sam gladna i još bih jela ali nemože jer me bol prekida i osijećala sam se jako umorno poslije jela.Obavezno idi doktoru i ne odustaj dok ti ne kažu koji je razlog tvog bola.
mikal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2012 6:42 pm

Post od mikal »

Uhhh... Nikako da odem kod lekara jer mi se cini da mi je u poslednje vreme bolje, cak i pojedem malo vise mada me i sada zaboli s vremena na vreme... Ne osecam ja bas neki jak bol, bar ne uvek, ali svejedno nije prijatno. Valjda mi nije to, cula sam da je to prilicno nezgodna bolest mada ne znam mnogo o njoj...
LogoAlek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2012 11:11 pm

Post od LogoAlek »

Imamo skoro isti problem kao i ti,radio sam gastroskopiju i utvrdili su mi da imam gastritis,dali su mi neki lek koji mi je pomogao za sve osim za regulisanje stolice.Tako da sad idem da ga promenim :) Savetujem ti da ides kod lekara bolje na vreme da uradis po neki pregled nego da cekas!Gastroskopije ne moras da se plasis ona nije toliko strasna ;) :)
Odgovori