problem sa zatvorom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
saska87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 03, 2010 5:41 pm

problem sa zatvorom

Post od saska87 »

od kako sam usla u tinejdzerske godine imala sam problema sa stolicom. nikad nisam isla redovno odnosno svaki dan na wc. vec samo jednom nedeljno do dana danasljeg kad ja sada imam 23 godine. probala sam sve tablete i sve cajeve....sve to kod mene izgubi delovanje nakon 2 meseca, telo se privkne i meni sada ponestaje alternative sem kristiranje. dali vi mozete nesto na biljnoj bazi da mi preporucite da koristim ili da pijem, da bi isla redovnije na wc?

hvala unapred
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: problem sa zatvorom

Post od MACHINE »

tu cajevi ne pomazu. Nekada se smatralao da je idealno ici 2x u toku dana, ujutro i uvece, ali moze 1 u 2 dana, sve preko toga je bolesno stanje. Ili imas usporenu peristaltiku ili dolihokolon. Uzimaj sto vise hrane koja u sebi sadrzi balastne materije/vlakna. Znaci zitarice, povrce, voce...takodje bi pomoglo uzimanje probiotika sa inulinom, AB kogurt i recimo ESI Fermental kapsule...
Odgovori