Problem sa zadahom i bolovi u zeludcu
Problem sa zadahom i bolovi u zeludcu
Imam 25 godina, od malena imam zadah koji nije bijo toliko strasan do pre 2 godine, od kako su poceli bolovi u zeldcu i zadah postao mnogo gori, do 20 godia sam imao sve zdrave zube tako da su mi stomatolozi govorili da je problem sa zadahom verovatno pocitice od heludca, ali sada problem je sve veci strasni bolovi u zeludcu strasan zadah, redovno perem zube. Gastrolog u mom gradu mi je rekao da to nije neki problem i dao da pijem lek omeprol kada pijem taj lek malo mi je bolje ali da li ja trebam da pijem celi zivot lekove da bi mi bilo malo bolje ili postoji neki bolji lek za trajnije resenje.
Re: Problem sa zadahom i bolovi u zeludcu
Omeprol ne bi trebalo piti u kontinuitetu duže od mesec dana, bar ne za ovu indikaciju.
Ako je to sve što Vam je taj gastroenterolog rekao, odmah ga promenite! Krajnje nemaran pristup!
U dogovoru sa Vašim izabranim lekarom uradite prvo test na Helicobacter pylori, ili ga odradite privatno. Pa ćemo videti šta dalje.
Uz sve ovo moram da Vas pitam da li Vam nedostaju neki zubi i koliki je razmak između njih? Da li hranu brzo gutate ili je strpljivo sažvaćete? U kakvom su stanju krajnici?
Ako je to sve što Vam je taj gastroenterolog rekao, odmah ga promenite! Krajnje nemaran pristup!
U dogovoru sa Vašim izabranim lekarom uradite prvo test na Helicobacter pylori, ili ga odradite privatno. Pa ćemo videti šta dalje.
Uz sve ovo moram da Vas pitam da li Vam nedostaju neki zubi i koliki je razmak između njih? Da li hranu brzo gutate ili je strpljivo sažvaćete? U kakvom su stanju krajnici?
Doktorka opste prakse mi je isto tako kazala da ne bi smeo mnogo da pijem omeprol. A sto se tice zuba, izvadio sam dva zuba i to su zubi na strani, isto takodje poceli su da mi rastu umnjaci ali nisu izrali skroz vec su prestali da rastu tako da su mali, a hranu jedem vrlo polako tj dugo hvacem, i krajnici su mi ok bar tako ja mislim nisam imao problema nikakvih sa umnjacima.
Pogoršanje zadaha može biti uzrokovano nepravilnim izrastanjem umnjaka usled zaostajanja komadića hrane oko njih i nemogućnosti četkice za zube da ih obuhvati sa svih strana, kao i zbog toga što su oni često već zahvaćeni karioznim promenama, a da Vi to ni ne znate.
Međutim, ipak savetujem test na Helicobacter pylori.
Međutim, ipak savetujem test na Helicobacter pylori.
Uradio sam prosle godine analizu krvi na bakteriju helicobacter pylori. Doktor mi je pogledao rezultate i dao terapiju, posle terapije na kontroli mi je rekao da nastavim samo sa koriscenjem omeprola samo kada imam bolova u zeludcu. Za zadah mi je rekao da se obratim nekom drugom lekaru kao da to nema veze sa zeludcem. Pa me interesuje da li je doktor dao tacnu analizu, da li helio bakterija ne izaziva zadah, u zadnje vreme imam i jaku pljuvacu u ustima, ponekad mi se cini da me gusi koliko je nagomilana u ustima. zube sam sve popravijo osim umnjaka koji nisam vadio jer mi stomatolog rekao da su svi zubi u redu da zadah nije od zuba. da li imam mozda ja problema sa grlom i usnom skoljkom, da li tu moze da se razvije bakterija neka.
i molio bi da mi iskomentarisete rezultate na heliobacteri.
helicobacter pylori IgG..........85(poz)
U/ml neg:<8;poz:>12
i molio bi da mi iskomentarisete rezultate na heliobacteri.
helicobacter pylori IgG..........85(poz)
U/ml neg:<8;poz:>12
Ja sam imao helikobakteriju 8 puta vise od dozvoljenog i dobio trojnu terapiju i posle 6 meseci ponovo test i isto stanje i ponovo trojna terapija i tek posle toga meni je toliko lose bilo-dovelo me do nesvestice kako sam se lose osecao-(ne tvrdim da je od toga ali sumnjam).
Posle toga sam isao privatno kod gastroenterologa koji nije uopste pridavao znacaj ni testirao heliko.. vec trazio i pronasao kolitis debelog creva-dobio sam Salazopiryn koji pijem vec 2 godine a uz put i neuropsihijatar mi je prepisao za smirenje tako da se uz tu terapiju mnogo bolje osecam i manje imam tegoba u svakom pogledu.
Mislim da tu ipak treba dobro pregledati zeludac a ako treba i promeniti opet doktora. TROJNU TERAPIJU za heliko uopste ne preporucujem-meni je ranisan najvise pomogao sto se tice zeluca al trebalo je vremena a i nervoza je oasan cinilac pa ako si nervozan tip onda to moze dodatno da komplikuje stvar.
srecno
Posle toga sam isao privatno kod gastroenterologa koji nije uopste pridavao znacaj ni testirao heliko.. vec trazio i pronasao kolitis debelog creva-dobio sam Salazopiryn koji pijem vec 2 godine a uz put i neuropsihijatar mi je prepisao za smirenje tako da se uz tu terapiju mnogo bolje osecam i manje imam tegoba u svakom pogledu.
Mislim da tu ipak treba dobro pregledati zeludac a ako treba i promeniti opet doktora. TROJNU TERAPIJU za heliko uopste ne preporucujem-meni je ranisan najvise pomogao sto se tice zeluca al trebalo je vremena a i nervoza je oasan cinilac pa ako si nervozan tip onda to moze dodatno da komplikuje stvar.
srecno
nikolakdt,
препоручујем да набавиш и прочиташ књигу "Алкализуј или умри" коју је написао Theodore A. Baroody.
препоручујем да набавиш и прочиташ књигу "Алкализуј или умри" коју је написао Theodore A. Baroody.
Не могу да изменим пост, па ево поново. Постављам линк за књигу: http://www.esotheria.com/telesni-hram/3 ... ili-umrite