Problem sa stomakom dugogodisnji

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Sawyer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 30, 2013 9:43 pm

Problem sa stomakom dugogodisnji

Post od Sawyer »

Zdravo svima, ja imam 17 godina skoro 18 za koji mesec. Probacu da vam objasnim svoj problem koji imam vec dosta vremena.
Ja sam uvek bio niskog rasta i jako sam mrsav sada imam skoro 18 godina a imam oko 50 kilograma jedva i visok sam oko 160cm. Kada sam bio dete od prve do sedme godine imao sam dosta losu sudbinu i nisam imao hrane ni za lek a kada bih jeo to je uglavnom bila najgora moguca hrana koja postoji. Posle kada sam malo stao na noge finansiski zivot mi je bio bolji ali nikada nisam imao kuvanu hranu u ishrani uglavnom sam se hranio brzom hranom i kojekakvim slatkisima i pecivima iz pekara i tako jedno 4-5 godina dok nisam ukapirao da to nije zdravo. Tada nije bilo nikog da mi kaze da to nije dobro. Sada cesto pravim nesto kuvano, i hranim se mnogo zdravije. Mleko mi je svakodnevno u ishrani i to 1 litar svaki dan.
Losom ishranom tokom detinjstva kao i drugim karakteristikama loseg zivota objasnjavam to sto sam mrsav i nizak! I pretpostavljam da sam upravu.
Sada kada sam vas uputio na nacin ishrane koji sam imao do sada da predjem na stvar. Morao sam vam objasniti nacin ishrane tokom zivota zato sto nisam zeleo da se cudite mom problemu sa stomakom misleci to jest pretpostavjajuci da sam se hranio normalno.

Ja sam u zadnjih nekoliko godina stalno imao probleme sa stomakom (ne cudi me). Stalno sam imao dijareju, gasove, grceve, cesto mi se desavalo da moram u wc ujutru praceno sa dijarejom. To je sve prouzrokovalo nekada i povracanje usled gubitka vode u organizmu pa onda gubitka apetita pa kada ne jedem dugo zbog gubitka apetita onda bi mi bilo tesko da jedem pa cesto je dolazilo i do povracanja kada bih stavio nesto u stomak. Medjutim u zadnje vreme poslednjih nekoliko meseci ovo se sve ucestalo i ne zaustavlja se sve osim povracanja.
Svaki dan me boli stomak u predelu pupka a nekada i ispod skroz na dnu stomaka ali kada me boli tu dole taj bol je kao da me nesto ubada i uglavnom se oznojim sav zbog bola. Cesto u zadnje vreme kada me boli stomak uopste ne mogu da radim nikakvu fizicku aktivnost zato sto to odmah pojacava bol. Na primer uradim 10 sklekova i onda bi me bolelo jos jace.
I sada vas ja pitam za savet sta bi to moglo biti i kakav bi mi lek trebao?

Mada ja vrlo dobro znam da vas pitam ne racionalno pitanje zato sto sa svim sto sam vam rekao moze biti sigurno mnogo problema!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Problem sa stomakom dugogodisnji

Post od aa_aca »

Здраво теби. :D Прво да ти кажем да ми је стварно жао што си се тако провео у детињству. јбг

То је баш предуго време за такве проблеме са органима за варење. Највероватније имаш кандиду у цревима и поремећај киселине желуца.

Прво бих ти предложио нешто што ја још нисам радио јер нисам имао потребе. Нешто сам читао али нисам баш детаљно проучавао. Ако си склон експериментима, испробај. Искључиво на празан стомак, понављам на празан, попиј две чаше млаке воде при чему си у свакој чаши добро размутио по једну пуну малу кашику соде бикарбоне. Она треба да побије бактерије и гљивице и изврши брзу алкализацију организма. То би рецимо могао да урадиш ујутру. Препоручујем ти "Ц" соду бикарбону. Мислим да би било довољно да тако урадиш три дана.

Иначе за органе за варење одлично је следеће:
- црни чај без шећера
- лимунада са медом
- домаћи кефир (не из радње)
- ацидофилно млеко (право, не из радње)

Препоручио бих ти и да добро проучиш књигу "Алкализуј се или умри". И уместо да пијеш литар млека, направи литар кефира па њега пиј. Неупоредиво је здравији.
Sawyer
Novi član
Novi član

Post od Sawyer »

Hvala Aco na razumevanju i na odgovoru.
Kada kazes da imam poremecenu kiselinu tu si najverovatnije upravu zato sto kada se dugo gladuje onda se ta kiselina ni nasta ne trosi. Sada imam jos jedno pitanje. Da li je moguce da su mi se zeludac i creva ostetili pod uticajem stomacne kiseline posto je stomak vecinom vremena bio prazan i kiselina je onda ozledjivala sluzokozu??

Sta je "Kandida" ? Neka vrsta pantljicare? Izvini sto lupetam ja nisam mnogo medicinski obrazovan u vezi stomaka ali znam dosta stvari o medicini.

Sto se tice eksperimentisanja pravo da kazem plasim se toga. U mom iskustvu proveo sam se jako lose ubacujuci u stomak bilo sta sto nije bas dobro. Jednostavno stomak mi strasno lose reaguje na stvari na koje nisam navikao.
Ako mi posle ovoga sto sam ti rekao i dalje preporucujes tretman sa c sodom razmislicu.

Procitao sam mnogo knjiga u zivotu od istorijskih, naucnih pa do umetnicke literature! Citao sam dosta zdravstvenih knjiga ali nazalost nikada nisam imao srece da nabavim knjigu o gastroenterologiji :(
"Alkalizuj se ili umri" zaista zanimnjiv izbor za naslov za jednu knjigu. Mozes li mi reci nesto o knjizi pre nego sto je pocnem traziti? Reci mi samo optrilike polje rada knjige.

Sto se tice crnog caja to mogu da pijem, limunada i med su mi dostupni takodje ali ne znam sta je kefir i acidofilno mleko. Jednostavno nisam naleteo nikada u zivotu na nista slicno. Tako da su jos manje sanse da nadjem to pravo a ne iz radnje :(
Mozes li mi reci sta je kefir i aceidofilno mleko?

Hvala unapred namucio sam te!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Највећи проблем није сама киселина него бактерије и понајвише кандида. Кандида је једна врста гљивице коју сви имамо у организму. Када организам или део организма, орган, постане превише кисео, то за кандиду значи плодно тло. Она почиње да се размножава и између осталог трује нас разним токсинима. И тако настају тумори.

Људи веома често погрешно користе соду бикарбону - после јела. Пази ситуацију. Због мањка желудачне киселине а после јела, долази до издвајања штетних киселина из хране. То пече стомак, изазива жгаравицу и онда људи пију соду бикарбону. На тај начин неутралишу киселину, али ремете варење и развијају се токсини који потом закишељавају организам. То подстиче развој кандиде. То је као неко објашњење проблема. :D

Ако на празан стомак пијеш соду бикарбону, она не неутралише киселину јер је и нема. Пролази кроз органе за варење и елиминише бактерије и гљивице. Ни мени нису баш сасвим јасни сви детаљи, али добро.

Дакле, пробај са содом бикарбоном али онако како сам ти рекао. Обрати пажњу да ти желудац буде потпуно празан - најбоље одмах ујутру. Важно је да потпуно раствориш ону кашичицу соде бикарбоне - без талога.

У књизи се објашњава горњи процес и детаљно наводе упутства за исхрану јер кисео организам постаје узрок великог броја болести.

Кефир је тајни напитак са Кавказа - изузетно здрав. Неке детаље о њему можеш да прочиташ и на мом сајту www. aca. rs у здравственим саветима.

Ацидофилно млеко прави Завод за млекарство у Београду и то је реално кисело млеко али са ацидофилус бактеријама које су изузетно корисне за људски организам.

Ни кефир ни ацидофилно млеко из радњи не треба користити јер је обична сплачина. Не само да није корисно, него може да буде и штетно.

Натерао си ме да се распишем. Уморих се.
Sawyer
Novi član
Novi član

Post od Sawyer »

Bio sam kod lekara! :) privatnika doduse :D
Dao sam krv i mokracu na analizu i sutra cu tacno znati sta je! :)
Na ultrazvuku mog stomaka sve je bilo ok :)

Tako da sutra cu znati tacno sta je i koja je bakterija!
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Post od aa aca »

Мени су администратори укинули онај налог aa_aca, па сада користим овај док и њега не укину. Због тога ми је тешко да се повежем са старим темама. Сад треба све пронаћи.

Сумњам да ћеш знати шта ти је, гледајући како раде анализе. Ипак, јави резултате.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Odgovori