Problem sa probav, molim pomoć.

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Azikolu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 19, 2015 12:49 pm

Problem sa probav, molim pomoć.

Post od Azikolu »

Pozdrav.

Novi sam ovdje, ali vidim da ima puno članova koji bi možda mogli dati odgovor na moje stanje u kojemu se nalazim.

Prije nešto više od mjesec dana me je napala jaka gorušica/žgaravica, koja me budila kad zaspim, probudio bih se a pluća su gorila, ili sam udisao kiselinu, grlo mi je preskakalo na sve strane, iritirano, usko, žulja, preskače, izgubio sam apetit bio, sve mi se gadilo jesti.
Još sam se i prepaopa je to sve izgledalo dosta gore, nezamislivo.

Poslije 10 dana, mogao sam da spavam, nije više bilo toliko velikih napada žgaravice, vratio mi se apetit, ali nešto od toga je i dan danas ostalo.
Kada jedem, nekoliko minuta kasnije podrigujem ili štucam, uz to se pojavi lagana žgaravica, a ponekad je i nema. Grlo mi je još uvijek nekako zategnuto, nadraženo i najčešće ujutro preskače i suho je, nekad osjetim nadutost ili vrelinu u želucu.

To su ti jedini simptomi, nemam problem sa stolicom, nekada je kako sam pio više mlijeka ovih dana, žuta, kašasta stolica, dok čim jedem nešto drugo, odmah postane čvrsta i tamnije žuta. S tim nisam primijetio nikakav problem.

Nisam povraćao također, uopće nisam imao osjećaj da treba da povratim.

Ako neko ima neke naznake o čemu bi se ovdje moglo da radi, neka mi pomogne, jer nisam više pametan.

Imam 27 godina, nije valjda da u ovim godinama me može da potrefi neko veće oboljenje.

Od kad imam ove simptome, život mi je katastrofa. Ne mogu u glavi rasčistit' ništa.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Problem sa probav, molim pomoć.

Post od aaaca »

Прочитај шта сам на мом сајту www .aca .rs написао у Савети, Здравље под Желудац-гастритис.
Odgovori