Problem sa gutanjem

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Andrejko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 21, 2015 2:24 pm

Problem sa gutanjem

Post od Andrejko »

E ljudi moji ovako, znaci vec dugoo vremena imam ovaj problem, znaci bukvalno od kada sam imao 10ak godina mozda i manje, sada imam 18 i pocinjem da se brinem i mislim o tome, Problem je otezano gutanje, kada jedem nebitno da li je to cvrsta ili kašasta hrana osetim otezano gutanje, ponekad dodje do toga da moram da ustanem da bi ta hrana prosla,par puta mi je zastajalo i gubio sam dah i po 10 sekundi, stvarno se plasim da cu jednom da se ugusim, bio sam kod gastro na pregledu sondom pre godinu dana, ustanovljena mi je samo blaga upala sluz. zeluca i blago suzenje jednjaka(Ja mislim izgubio sam nalaz), mogu i da napomenem da uvek dok jedem moram to da "zalivam" nekom tecnoscu, uglavnom vodom posle svakog zalogaja,po malo
Pio sam neke tablete "Nexium" nisu nesto urodile plodom a skupe su ... Pomagajte, sta da radim?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Problem sa gutanjem

Post od aaaca »

У каквом положају једеш? Полуседећи, лежећи....
Andrejko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 21, 2015 2:24 pm

Post od Andrejko »

Zavisi, 2 gusenja su mi se dogodila u sedecem polozaju i to kad kazem gusenja mislim gusenja kada sam bukvalno gubio dah na 10-15 sekundi
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Мислим да си као мали имао неко гушење храном и да су ово само психичке последице. Можда су те и родитељи стално кљуцали у главу да пазиш како једеш. И сада када једеш аутоматски ти се стисну мушићи ждрела и не можеш лепо да гуташ. Да ли сам у праву?
Odgovori