probiotik,prije ili poslije oralnog uzimanja antibiotika?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm

probiotik,prije ili poslije oralnog uzimanja antibiotika?

Post od frozen__sun »

Zanima me kad započenete terapiju antibiotikom kako i kad je pravilno uzimanje probiotika da li iza oralnog uzmanja antibiotika ili ipak prije.Različita su mišljenja doktora a različito stoji upustvima za probiotike.
Isto tako me zanima da li prethodno jedete pa onda uzmete antibiotik ili prije samog obroka i koliko vremenski.
Možda malo glupa pitanja ali imao sam problema sa ciprofloxacin-om uzimao sam ga pola sata nakon obroka i pravio mi je podrigivanje,štucanje,mučnine.Inače imam hiatus herniu.
IvanaNS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 04, 2011 12:12 am

Re: probiotik,prije ili poslije oralnog uzimanja antibiotika?

Post od IvanaNS »

Probiotik mozes uzimati neograniceno,svaki dan godinama,mada nema potrebe.Preporucuje se uvek u toku uzimanja probiotske terapije,a mozes slobodno i posle toga piti jedno vreme.Sto se tice antibiotika i kada se pije procitaj na onom uputstvu u kutiji od leka ,jer neki se piju iskljucivo pre jela ,a neki posle.POZ
Pedja Jo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 7:25 pm

Re: probiotik,prije ili poslije oralnog uzimanja antibiotika?

Post od Pedja Jo »

Antibiotik, pa jedes i u toku obroka probiotik. Tako je pravilno i delotvorno.
Odgovori