pregledi pre kolonoskopije?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

pregledi pre kolonoskopije?

Post od fedja »

pozdrav svima, zadnjih 10tak dana imam probleme prilikom praznjenja creva, naime, cini mi se da nikada ne mogu do kraja da ispraznim creva, stolica je normalne ucestalosti (svakog drugog-treceg dana), normalne gustoce, nekada je malo tamnija (nije crna), nekada ume da bude dosta svetla, nema sluzi, ali desava se da stolica cesto bude normalne "debljine" na pocetku praznjenja, a onda postane tanja (debljine prsta ili olovke).... i pre par dana se pojavio nekoliko kapi sveze krvi... ne znam da li imam hemoroide i kako to moze da se proveri... inace cesto imam gasove bez stolice, gastroskopijom pre godinu dana mi je utvrdjen gastritis i reflux....

ono sto me najvise brine jeste to sto me posle praznjenja creva (kako sam napomenuo imam osecaj da nisam u potpunosti ispraznio creva) boli analna regija.... stvara mi neprijatnosti prilikom sedenja, cak i prilikom hodanja....

pomisljam na kolonoskopiju, uradio bih privatno kod dr dodera ili nekog drugog lekara ako mi preporucite, ali zeleo bih pre toga da vas pitam koje pretrage krvi i stolice da obavim pre nego sto odem kod doktora na pregled...sta se obicno radi u ovakvim slucajevima i koja je procedura kod ovakvih simptoma... cisto da ustedim vreme i odem na pregled spreman i da ustedim pare da me doktor ne vraca 5 puta po razne rezultate...

hvala puno svima na pomoci...
Odgovori