Povremen bol u stomaku i proliv

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kacmins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 8:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Povremen bol u stomaku i proliv

Post od kacmins »

Vec jedno 2 nedelje imam problem sa stomakom, ali nikako da odem kod lekara - kao procice. Ali ne prolazi, zato sam odlucio od ponedeljka da odem - a do tad, zamolio bih vas za misljenje.
Znachi javljaju mi se povremeni bolovi u stomaku, uglavnom pola sata-sat nakon jela.
Stolica je normalna, sa tim da u toku dana mi se desi da imam jako mekanu stolicu, skoro kao proliv i to uglavnom u malim kolicinama.
Popio sam pre par dana 2x loperamid da bih izbegao proliv (imao sam neodlozne obaveze to veche), a to je rezultiralo zatvorom od 2 dana.
Od tad se situacija bas i nije promenila.
Znaci bol je ispod pupka, nije nesto jak, ali podseca na bol kad treba da idem u wc.
Takodje bih napomenuo da vec par godina imam problema sa kiselinom, ali sam mislio da je to "normalno", ali se pogorsalo u poslednje vreme tako da svaki put kad pojedem malo vise slatkog - javlja mi se gadna gorusica.
Da nije u pitanju Helikobakterija? Posto se moja majka upravo lechi od nje.
Hvala na odgovoru unapred.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Za pocetak koprokultura i stolica na parazite i gljivice,obzirom da su oni najcesci uzrok hrinicnog dijarealnog sindroma i Adler-Weber pa u zavisnosti od tog nalaza u razmatranje bi dosli i neki drugi uzroci.
kacmins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 8:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kacmins »

Hvala na brzom odgovoru !
Odgovori