Povisena amilaza

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
radovanovic95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 12, 2015 6:37 pm

Povisena amilaza

Post od radovanovic95 »

E ovako, imam 19 godina i vec 3-4 godine imam problema sa stomak i povisen amilazom koja u mokraci ide i do 900. Bolovi u stomaku budu obicno kada ranije ustanem i prestanu kada idem u wc. Sada je to malo redje ali je pretprosle godine bilo toliko ucestalo da sam morao da se ispisem iz skole jer nisam mogao da putujem. Lecio sam se u Smederevu pa su me slali u Tirsovoj i tamo mi nista rekli. Vise puta sam radio ultrazvuk i sve je ok. Da li je jos neko imao ovakvih problema i kako ih je resio?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Povisena amilaza

Post od aaaca »

Да ли си пробао да пијеш веће количине пробиотика?
radovanovic95
Novi član
Novi član

Post od radovanovic95 »

Pio sam probiotik jedno vreme i rudakol takodje. To je kao pokazivalo neko poboljsanje ali samo u kratkom roku. Ne znam sta vise da radim, evo danas celog dana imam mucninu koja traja od dorucka i ne mogu nista da jedem. Pio sam ranije dosta gazirano ali evo vec mesec dana ne pijem, alkohol nikada nisam pio.... Ne znam gde vise da idem
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Баш читам да повишена амилаза свашта може да значи. Да ли су ти гледали јетру и панкреас?

Пијење пробиотика "једно време" како ти кажеш, није довољно. Код озбиљнијих проблема са цревима пробиотици се пију бар пола године, често и дуже. Узми да пијеш једном дневно Мултилак и три пута Натролов Ацидофилус. Не заборави да се пробиотици пију искључиво на празан желудац бар пола сата пре јела.

Узрока за мучнину има много. Пошто полако додајеш нове симптоме, било би добро да их све попишеш.
radovanovic95
Novi član
Novi član

Post od radovanovic95 »

Mucnina se i danas nastavila nakon dorucka. Primeto sam da je stolica masna i retko kada crvsta. Bolovi u stomaku su ispod grudnog kosa i stomak bude nadut. Gledali su na ultrazvuku jetru i pankreas, sve je normalno. Ne secam se kada mi je amilaza bila u normalnim vrednostima. Primetio sam da mi slatko smeta pa ga sada izbegavam.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Шта си доручковао?
radovanovic95
Novi član
Novi član

Post od radovanovic95 »

Juce margarin i dzem, jutros sam przio kobasice. Otici cu sutra do doktorke da vidim sta ona kaze. Plasim se da ne zavrsim na infuziji
radovanovic95
Novi član
Novi član

Post od radovanovic95 »

Bio sam malo pre kod svoje doktorke. Ona sumnja na hronicnu upalu pankreasa. Ranije sam imao neke parazite pa su oni verovatno uzrok toga. Dobio sam uput za klinicki centar u Beogradu pa cu videti da sto pre odem tamo
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Маргарин је веома нездрав и тежак за варење особама које имају смањено лучење киселине. Џем је вероватно фабрички што је исто нездраво. А о кобасицама може да се прича сат времена. Ако су праве домаће и нису превише зачињене онда не би требало да буде проблема под условом да се не преједеш. Међутим, не верујем да ни ти као ни осталих 95% особа једете домаће кобасице. Од куповних кобасица може да се очекује све најгоре.

Дакле, свакако имаш проблем са органима за варење. Да ли је само смањено лучење желудачне киселине или имаш проблем са жучном кесом или панкреасом, може само да се нагађа. Због масне столице највероватнији је проблем са жучном кесом.
radovanovic95
Novi član
Novi član

Post od radovanovic95 »

Mucnica jos uvek traje, prestao sam da pijem ranisan i klometol. U petak idem da vidim sta mi kazu na klinickom centru. Takodje sam cuo za neku doktorku u penziji koja je par ljudima pomogla pa cu videti da odem i do nje
radovanovic95
Novi član
Novi član

Post od radovanovic95 »

Evo upravo se vratih sa klinickog centra u Beogradu, mogu samo da kazem da sam jako razocaran i ne verujem da cu ici opet. Prvo su me napali zasto sam otisao kod njih, jer kod nas u Smederevu postoji isto gastroenterolog. Izvadili su mi krv zbog pankreasne amilaze, do sada su mi samo radili amilazu, pokupicu te rezultate pa cu videti kod koga da idem.
Odgovori