Zdravo svima!
Tek juče sam prvi put video ovaj forum, i mora da priznam da nisam ni znao da postoji! Na Guglu ga nikada nije izbacivao kao rezultat mojih pretraga u prvih 5... mislim da ne bi bilo loše da uradite malo optimizaciju sajta za pretraživanje, odnosno SEO...
Elem, zašto sam ovde. Nisam hteo da otvaram novu temu, jer se radi o relativno sličnom problemu koji je naveden ovde. 31. januara mi je utvrđeno da imam Hepatatis A. Tačnije nije utvrđeno testovima onim, nego jednostavno na osnovu vrednosti bilirubina i transaminaza. Rečeno mi je kako da se lečim, ja sam to poštovao prve dve nedelje i rezultati su počeli da se popravljaju. Nakon toga sam se malo opustio što se tiče ishrane i mirovanja, i razultati su počeli da se pogoršavaju. Sve je kulminiralo 17. marta kada su mi analize bile dosta gore. Od tada do danas sam opet mirovao i strogo se pridržavao dijete. Juče sam radio rezultate i razočarao se kada sam video da su poboljšanja neznatna. Evo i rezultata (pokušao sam donjim crtama i boldovanjem da popravim preglednost):
________ AST_
ALT___ T BIL_
D BIL
min___ __ 5___
5 _____ 3,4____
0
max___ __ 34__
42____ 20,5____
8,6
31.јан __ 876__
3354__ 177,1__
103,9
14.феб __ 57__
196____ 66,3__
34,5
29.феб __ 96__
106__ nema___
11,8
17.мар __ 317__
801____ 55____
19,6
27.мар __ 257__
701____ 56,8__
19,1
To me je navelo da počnem da sumnjam u zvanično učenje o žutici koje naši doktori imaju. Naime, tu i tamo čujem da, prema najnovijim istraživanjima, u oporavku od žutice (ili žužua, kako joj ja tepam

) dijeta i mirovanje ne igraju nikakvu ulogu, da je brzina oporavka individualna stvar, i da pogoršanje rezultata samo od sebe može da se dogodi. Ovo po mom mišljenju ima smisla jer sam poslednjih deset dana stvarno poštovao sve preporuke lekara, a rezultati su se neznatno popravili. I sada nemam pojma šta da mislim! S druge strane, od 14. februara do 17. marta se jesam malo više forsirao, kretao, manje vodio računa o ishrani i rezultati su se pogoršali, što ide u prilog klasičnoj teoriji!
Takođe, doktorka mi je rekla da, ako se na sledećoj kontrolo (za 2 nedelje) rezultati ne poprave dovoljno, da će da me pošalje na transfuziju krvi. Koliko sam ja skapirao, to je najbrži put do izlečenja. Da li dobro kapiram, i da li ovakav tretman ima neke negativne posledice???
Još jedno pitanje: videh na netu da postoji vakcina za Hep. A. Pa zašto nas nisu špricali time onda kada je nastupila epidemija (mislim na moj grad, već pogađate koji)???
Hvala Vam na vremenu!