Potrebna pomoc, veliki problemi !

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Milanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2011 11:53 pm

Potrebna pomoc, veliki problemi !

Post od Milanovic »

Opisacu najbolje sve od samog pocetka da bi bilo najjasnije.
Pre 5-6 godina su mi poceli bolovi u stomaku prolivi, otisao sam kod lekara uradio ultrazvuk i nista izvadio krv takodje nista onda je doktor posumnjao da sam alergican na mlecne proizvode te sam ih smanjio na minimum i stvari su se malo popravile.
Ali stizu novi problemi kako vreme prolazi meni smeta sve vise hrane: pasteta, jaja, jogurt, tunjevina i mnogo vise toga...npr. (pavlaku ne smem ni da okusim inace cu dobiti tolike grceve da necu moci da izdrzim i na kraju cu ici 7-8 puta u WC) posle obroka osecam bol u stomaku donjem delu stomaka grceve i na kraju proliv 2-3 puta.
U poslednje vreme imam neke napade vazduha, toliko oslobadjam vazduha citavog dana iz sebe da ne mogu da poverujem samom sebi.
Apetit imam normalan, krecem se, hranim se zdravo...
Pa smo posumnjali na alergiju konzervansa.
Od prosle godine su mi bolovi u stomaku sve cesci, prolivi takodje, posle bolova, dobio sam hemoroide i od juna dosta uzastopnih upala sto me je bas zabrinulo.
Pre mesec dana otisao sam na VMA kod Gastroenterologa i ispricao mu sve, dao mi je da vadim krv znaci analiza krvi, stolica, mokraca..
Podigao sam rezultate prosle nedelje i sve je u redu nisam na nista alergican nemam nikakve bakterije i sl.
Doktor mi je za mesec dana zakazao Gastroskopiju i Ultrazvuk.
Rekao mi je ako se i ovde nista ne utvrdi salje me kod Psihologa na razgovor jer misli da se nerviram sto ja znam 100% da moj problem ne potice od toga.

Molim vas za pomoc oko mog problema jer sam relativno mlad imam 23 godine a zakacio sam ovakve probleme iz kojih se ne mogu izvuci ni uz pomoc dobrih lekara.
Ako nesto zelite da pitate slobodno pitajte sve cu vam odgovoriti sto vas zanima kako bi smo nasli put do mog oporavka.
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Potrebna pomoc, veliki problemi !

Post od angelika »

Nisi ti relativno mlad, ti si MLAD! :D Sacekaj jos gatroskopiju, mada si vec uradio dosta pregleda sto je za svaku pohvalu. Posto 100% iskljucujes mogucnost da je nervoza uzrok problemima ipak ako i gastroskopija i UZ ne pokazu patloske promene (sto bi bilo divno).....moj savet ti je da ipak porazgovaras s psihologom. Normalno je da svako normalan ima neku nervozu.... :) jer vremena su takva....uvek su nekakva :) i normalno je da se negde mora manifestovati. Ne budi rob predrasudama. Odlazak psihologu ne znaci priznati ludilo ili ne znam sta vec! Neverovatan broj ljudi pati od problema slicnih kao ti. Najcesce je stres uzrok svega tog. Nadimanje, gasovi, neke napade vazduha (mada ne znam kako to izgleda...podrigivanje valjda) proliv, bol u zeludcu.....Dok cekas pregled....probaj s cajicima....nana, kamilica, valerijana...... umirujuce tople kupke s mirisnim uljima lavande,nane ili mirisa koji ti se svidja... I kako vi mladi volite da kazete...............Opusteno brate!
Odgovori