Potrebna pomoc oko sredstva za smanjenje svraba

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Gardic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 9:01 am

Potrebna pomoc oko sredstva za smanjenje svraba

Post od Gardic »

Vec duze vreme osecam svrab oko anusa ali i iznad i ispod anusa. I svrab je ne izdrziv, pa i ako izdrzim preko dana da se ne cesem, kad zaspim sve propadne. Moje pitanje je sledece: Da li ima neka krema sa koju bi mogao da koristim za taj svrab? Citao sam malo oko ove teme i odmah da kazem da mi je stolica normalna i da je sve normalno osim tog svraba.
Hvala
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Potrebna pomoc oko sredstva za smanjenje svraba

Post od Dea »

Pa prvo moras da utvrdis sta je uzrok svrabu pa tek onda da vidis kako da saniras...
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm

Post od quincekap »

U pravu je Dea,potrebno je otkriti uzrok svraba.
Ako si iz BG-a idi u Dzordza Vasingtona,na Koznu kliniku sa knjizicom (ne treba uput) i pitaj ih za savet,ali i trazi da ti odrade kozne briseve. Taj svrab je karakteristican za neke bakterije i parazite.Prethodno se raspitaj kad radi dr.Bjekic,on je strucnjak za polne bolesti (pitaj telefonom),a u medjuvremenu u nekoj privatnoj laboratoriji (najbolje Hexalab) uradi perianalni bris i bris koze analne regije na bakterije i Candidu. Sam uzmes stapic za bris i sa tog mesta (ujutru),uz pomoc ogledalca uzmes bris i das na bakeriolosku i mikolosku analizu.Prethodno ne sme par dana da se maze pozadi nista,da bi bris bio merodavan.
Znam da pomaze Hidrociklin mast,ali nemoj da mazes pre nego sto uradis briseve.
Jel si uzimao neke antibiotike ovih dana,imas li neku zivotinju kod kuce?
Gardic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 9:01 am

Post od Gardic »

Imam macku ali ona ne sme u kucu, i nisam uzimao nikakve antibiotike. Pa ja mislim da je meni taj svrab sve intezivniji zbog mog cesanja, jer se ja puno znojim i preko zime, a cesanjem iziritiram to podrucije. I jos jednom da obljasnim da mene ne svrbi samo analni otvor vec i cela linija do repa. Ali ako mislite da je bris neophodan, nista onda. :D Hvala vam
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm

Post od quincekap »

Niko ne moze tacno da ti kaze bez brisa sta je uzrok. Bolje uradi briseve ,a to sto macku ne pustas unutra ne znaci da ne mozes da pokupis neki parazit. Bilo bi dobro i da uradis stolicu,ali i to iziskuje dosta para,mislim da su brisevi dovoljni.
Ja od kada imam povecanu Kandidu u crevima,"sto" bakterija me je spopalo urinarno i ginekoloski,ali ni jednu nisu mogli da mi lece napamet.Svaki put sam morala da radim ponovo briseve,jer mi se stalno nesto smenjivalo.
Ako neces da radis briseve,jedino da probas sa Hidrociklinom,mada on ne sme dugo da se maze.Mazi ga samo spolja,tri-cetiri dana.Pranje posle stolice,obavezno.
Meni su na Koznoj rekli da kod nekih muskaraca postoji svrab na nervnoj bazi,mada ja u to ne verujem.
Odgovori