posle stomacnog virusa
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 9:15 pm
posle stomacnog virusa
Imala sam stomacni virus koji me je iscrpeo. 3 dana povracanje i dijareja (povracanje 1-2 puta dnevno, dijareja po ceo dan na svakih 5-10 minuta). Uzimala Klometol, Enterofuril i Loperamid. Jela- NISTA. Preksinoc stalo. Imam osecaj da mi je stomak skroooz ispraznjen. Juce ujutru primila infuziju. Posle toga pocela sa laganim obrocima: plazma, kifla, supe, banane (sve to navedeno jela sam, ne bas malo, ne mogu da opisem glad koju sam osecala) 2. dan uvela sam kiselo mleko, proju, malo margarina preko kifli i ovo prethodno). Imam utisak da mi hrana "nestaje". Stolicu nemam duze od 48 sati. Da li je to u redu? Do kada se smatra normalnim posle tolikog praznjenja nemati stolicu?
Re: posle stomacnog virusa
Plazma, kifla, supa, banana.... osim supe, sve ostalo je pogrešno. Banane "zatvaraju", plazma i kifla - prazne kalorije (belo brašno i šećer). Ništa od onoga što je tebi posle tako iscrpljujućeg stanja potrebno. Trebaju ti minerali i vitamini i vlakna da pokrenu creva. Povrće i voće (ne banane!). Hleb možeš da jedeš samo pravi integralni sa većim procentom ražanog brašna (što je teško naći, lakše ga je umesiti). I ne zaboravi na tečnost tj. puno vode. 48 sati još nije panika ali tako kao što si počela možeš imati problema ako uskoro ne pokreneš creva.