Posle gastroskopije osecam bolove u zeludcu desno i gore u sredini prema g.kosu ,koji dolaze u talasima,i traju po 5-10 sekundi.
Gastroskopija radjena u ponedeljak, imam kaskadni zeludac,kardija inkompetentna,i manju hijatus herniju u gornjoj inverziji. Kada je sonda usla u zeludac osetio sam jak bol, i tada je dr. rekao da je kaskadni zeludac. Uzeto je 6 uzoraka, tri iz duodenuma, tri iz zeludca, zadnji iz zeludca me zaboleo,ucinilo mi se da mi je onom sajlicom ceo zeludac pomerio. Eto to me boli vec treci dan, nocu kako se namestim, uglavnom redje boli.Pred vadjenje sonde, ubrizgala je kroz nju neka tri veca sprica neke tecnosti, boje kao inf. rastvor.
Nikakva objasnjenja nisam dobio od dr. nije raspolozen za objasnjavanje. Rekao da zakazem redovno kod mog gastroenterologa, koji me prati, i da nije hitno, a zakazivanje se ceka,i ceka. Sve ostalo u zelucu , i crevu je u redu.
Krv u stolici nisam primetio, mada je stolica tamnija. Ali neke posebne promene nema.
Problema sa zeludcem ,pre ovoga zaista nisam imao.
Otisao sam u goste , i treba da ostanem nekoliko dana.
Sta bi moglo da me boli ,i zasto?
Da li je neko imao slicna iskustva?
Da li smem baralgetas popiti?
pomozite
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 8:55 pm
Re: pomozite
Ja takodje imam kaskadni zeludac,a sutra ponovo radim gastroskopiju. Kaskadni zeludac mozde da izazove vracanje vazduha prilikom gutanja hrane, mada ja tih problema nemam, a nije dobro brzo jesti kao sto ja radim, zbog takve forme zeludca.
Hijatus hernija mu dodje kao neka mala kila,tj zeludac se malo izmakao iz okvira,tj probio zid verovatno dijafragme i ako imate neke smetnje to je verovatno zbog nje. Ali ako je kila mala onda necete morati to da uklanjate.
Hijatus hernija mu dodje kao neka mala kila,tj zeludac se malo izmakao iz okvira,tj probio zid verovatno dijafragme i ako imate neke smetnje to je verovatno zbog nje. Ali ako je kila mala onda necete morati to da uklanjate.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 02, 2011 10:41 am
Nista strasno, normalno je da boli par dana nakon gastroskopije, ne znam da li kapiras ali uzet ti je isecak sluznice zeluca, dok se ne rekuperira mora da bolucka. Da je nesto ozbiljno videla bi doktorka tamo na licu mesta.
Prema tome nema mesta panici, ali ako nastavi da te boli i posle 7 dana, odes cisto na konsultacije.
Prema tome nema mesta panici, ali ako nastavi da te boli i posle 7 dana, odes cisto na konsultacije.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da,to te boli od uzimanja biopsije i nemoj nikako na sad tako iziritiranu sluzokozu da uzimas lekove protiv bolova ili nesto kiselo jer ce te jos jace boleti.
Pre 2 nedelje sam radila dublju endoskopiju,prosli su kroz zeludac,dvanaestopalacno i usli ,kako pise u izvestaju ,110 cm u jejunum.Ne znam koliko puta mi je radjena biopsija,ali isto tako me je bole zeludac,nekih 5 dana.Ja sam odmah pitala gastro sta da uzmem za zeludac,a on mi je rekao da mogu Ranisan.Uzela sam ga samo jednom i pazila sta jedem,nista ljuto,slatko,kiselo,samo supe prva dva,tri dana,pa onda presla na kasastu hranu.Toliko me je mucio zeludac da sam i prolive prva dva dana imala zbog endoskopije.
Masiraj blago na dole,kruznim pokretima i samo ce se polako smiriti.Mozes i Gelusil lac ili mozda i Controloc da popijas dok ti se sluzokoza ne smiri.Dobar je i caj od kantariona.
Pre 2 nedelje sam radila dublju endoskopiju,prosli su kroz zeludac,dvanaestopalacno i usli ,kako pise u izvestaju ,110 cm u jejunum.Ne znam koliko puta mi je radjena biopsija,ali isto tako me je bole zeludac,nekih 5 dana.Ja sam odmah pitala gastro sta da uzmem za zeludac,a on mi je rekao da mogu Ranisan.Uzela sam ga samo jednom i pazila sta jedem,nista ljuto,slatko,kiselo,samo supe prva dva,tri dana,pa onda presla na kasastu hranu.Toliko me je mucio zeludac da sam i prolive prva dva dana imala zbog endoskopije.
Masiraj blago na dole,kruznim pokretima i samo ce se polako smiriti.Mozes i Gelusil lac ili mozda i Controloc da popijas dok ti se sluzokoza ne smiri.Dobar je i caj od kantariona.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 8:55 pm
Ja sam se upravo vratila sa gastroskopije. kao da je nisam ni radila, kad sam se budila iz anestezije pitala sam kad ce da mi rade snimanje, a oni su poceli da se smeju i kazu da je vec zavrseno Nista me ne boli, nalaz je dobar, ono sto mi je sad interesantno je to kako je moguce da sad nemam kaskadni zeludac a kad sam u junu radila imala sam milion problema,te kaskadni,te gastritis te neki otvor povremeno zjapi,te ogrebotine na dvanaestopalacnom. Sad nema apsolutno nicega, rekli su mi da zbog isecka iz tankog creva ne jedem nista sem jogurta, supe, a ja cu da crknem od gladi. Kad ste vi poceli da jedete i sta? Ja se secam da sam u junu kad sam radila bez anestezije, posle 2 sata potpuno normalno jela, a sad mi ovi kazu da je bolje da ne jedem.
Malo ste zakasnili, prosla je bol
, ali definitivno mi nije isto kao pre. Sada me povremeno bolucka, ali skoro stalno mi je muka.
Bio sam na kontroli ,juce, drka Jovicic iz kcs pojma nema, jako je skrta na objasnjennjima, nije ni cudo kad ne zna. Predlozila dijetu bez glutena 1 mesec, i antiglijadinska ,i endomizijalna antitela(ovo poslednje sam joj ja rekao kada je pisala izvestaj,jer joj je stao mozak
) iz seruma.
Kada sam joj rekao da treba da napise ,da mi uzmu ,i ukupan IgA, jer zbog nedostatka istog moze biti lazno negativan rezultat na antiglijadinska antitela Iga, ona nije imala pojma,o cemu se radi. Izbegavajte je.Za bolove u zeludcu ,kada sam joj rekao da su mi trajala par dana ,rekla je da je to zbog ubacivanja vazduha gastroskopom, par dana nisam izbacio vazduh iz zeludca, zamislite.

Bio sam na kontroli ,juce, drka Jovicic iz kcs pojma nema, jako je skrta na objasnjennjima, nije ni cudo kad ne zna. Predlozila dijetu bez glutena 1 mesec, i antiglijadinska ,i endomizijalna antitela(ovo poslednje sam joj ja rekao kada je pisala izvestaj,jer joj je stao mozak

Kada sam joj rekao da treba da napise ,da mi uzmu ,i ukupan IgA, jer zbog nedostatka istog moze biti lazno negativan rezultat na antiglijadinska antitela Iga, ona nije imala pojma,o cemu se radi. Izbegavajte je.Za bolove u zeludcu ,kada sam joj rekao da su mi trajala par dana ,rekla je da je to zbog ubacivanja vazduha gastroskopom, par dana nisam izbacio vazduh iz zeludca, zamislite.