Pomozite molim vas....uzasno je..

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Stefan_bgd89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 9:04 pm

Pomozite molim vas....uzasno je..

Post od Stefan_bgd89 »

Dakle..imam ogroman problem..od cetvrtka uvece mi je uhvatila neka "prehlada". Sutradan ujutru (petak) sam imao temperaturu i bol u jednjaku.. to se malo otelo kontroli, i noc petak na subotu sam tesko prespavao.. u subotu mi je vec bilo bas bas lose, nisam NISTA mogao da gutam, ni tecno ni cvrsto.. tj, mogu da progutam sve, ali UZASNO boli, jednostavno, neizdrziv bol.. U subotu sam odlucio da odem do doma zdravlja kod opsteg lekara cisto da vidim za savet. Uradio sam leukocite hitno i bili su 12.5.. znaci nista preterano.. rekla mi je zena tamo da mi je crveno grlo, i da je obicna upala grla i prepisala mi neki antibiotik. Posto sam malo razmislio i shvatio da antibiotik NESME na prazan stomak, tj na prazan zeludac, nisam ga uzimao po savetu ozbiljnih lekara. Taj isti lekar mi je rekao da hitno dodjem u Dragisa Misovic gde radi. To vece (subota), su mi prvo uradili rengen, i to obican, pa su mi (DEBILI) dali Barijum da bi videli kako se krece tecnost..ja sam to jedva jedva progutao, terali su me celu casu da pijem postepeno, a ni vodu nisam mogao da pijem. Posle toga su ustanovili da ima na jednjaku kao neko suzenje ili sta vec, ali ne zaju bez gastroskopije da vide tacno sta je..tu mi je pao mrak..odlucim se da odradim i to isto vece, nabiju meni onu cev u grlo i nejasno (zahvaljujuci barijumu) kao videli neko zapaljenje na jednjaku, nisu tacno znaci sta je. Prezivim sve to, odem kuci, prepisu mi da pijem Rupurut jednom ujutru i uvece, Motilium jednom ujutru i uvece isto, 3-4 tablete posisam dnevno baralgina (koji imam utisak da samo odmaze) i imam Nexium koji ne uzimam za sada. Stanje od subote je malo bolje u nedelju, juce jos malo bolje, danas recimo kao juce.. ono sto se ja plasim jeste da ne dehidriram, jer vodu jako jako tesko pijem, ne popijem preko 1l dnevno sto znam da je malo, al jednostavno ne mogu vise.. hrana manje vise, to telo i moze i izdrzi..
E sad moje pitanje:

Da li je neko imao ovakva iskustva, kako ih je resio i koliko je trajalo? I da li je terapija dobra?

Nadam se nekom odgovoru, jer ovo postaje bas nepodnosljivo..
Stefan_bgd89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 9:04 pm

Post od Stefan_bgd89 »

Puno vam hvala na ovim odgovorima, mnogo su pomogli..
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm

Post od suzana stojkovic »

Iskreno da ti kazem nikad nisam cula za takav problem al razumem da ti je frka jer ti nakon tih svih pretraga nisu uspjeli pomoci,mislim da bi ti bilo dobro da odes na vma sa svim tim svojim nalazima i da vidis sta ce ti oni reci da radis dalje,u svakom slucaju dok to ne resis ne odustaj.Cula sam da su oni pravi strucnjaci i vjerujem da ce ti uspjeti pomoci,toliko od mene nadam se da sam bar malo pomogla....sretno :wink:
Lepsa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 5:54 pm

Post od Lepsa »

Stefan_bgd89 napisao:Puno vam hvala na ovim odgovorima, mnogo su pomogli..
Stefane, morali bi kod dobrog gastroentrologa ili interniste na konsultaciju. Ako sam dobro shvatila iz Vaseg pisma, zivite u Beogradu. Na klinickom centru ima odlicnih lekara. U momentu kada ovo pisem nemam kod sebe svoju dokumentaciju, tako da cu vam naknadno javiti ime doktora koji je mene jako lepo prihvatio i uputio. Takodje, ovako neuko, mislim da morate odratiti gastroskopiju kako treba, tj. na prazan stomak. Ja sam to radila upravo na Klinickom centru, ako vas interesuju detalji oko lekara, javite se da Vam kazem imena.
Jedino sto mogu da Vam kazem, jeste da se ne predajete i da verujete u lekare i oporavak.
Srdacan pozdrav,
Odgovori