Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Prvo da pozdravim sve na formu i da postavim jedno pitanje.Naime moj tata ima bol u stomaku vec mjesec dana prvo je bio bol u lijevoj gornjoj srani trbuha a sada i u desnoj.Izgubio je 4 kg , podriguje , stuca .. UZ abdomena je uredan , inace ima povisen holesterol , radio je gastroskopiju i nalaz je uredan..zanima me da li je controloc mogao prikriti neku bolest zeluca s obzirom da je te tablete pio 7 dana prije gastroskopije.Sta bi moglo biti uzrok ovih tegoba molim da mi pomognete , ocajna sam.Kod specijaliste smo naruceni u ponedjeljak ali ja ne mogu toliko da cekam.Unaprijed hvala
Ako je nalaz gastroskopije OK netreba da brinete.Bez obzira sto je uzimao Controloc ,nijedan gastroenterolog nebi prilikom sondiranja prevideo neko ozbilnije obolenje zeluca.
Hvala puno.Ja sam zaista ocajna.Na pamet mi padaju samo najgore bolesti.Ne znam ni koliko je UZ pouzdan i da li bi se vidjelo neko oboljenje jetre,pankreasa..ne znam, zaista sam uplasena.
Hvala ti dragane na odg.Vodili smo ga ljekaru , kardiologu ,kazu srce nije u pitanju. Mene plasi sto ga boli stomak vec mjesec bez prestanka.Sada ga boli cijeli stomak,ne znam sta bi moglo biti.
naravno,moze i duze da boli od mesec dana.Treba uraditi u krvi IgG na Hb.pylori,ili ureaza izdisajni test.Ako je to,dvo ili tro-nedeljnom terapijom relatibvno lako se leči.pozdrav
nije, kod nas to ne rade, urade ti samo gastroskopiju a nekada naknadno te muce opet ako sumnjaju na bakteriju.Ne znam stvarno zao mi ga gledati kako se muci..
Uradite onda ovo sto vam je gore predlozeno i da bi bili mirni uradite amilaze u serumu i u urinu i UZ pankreasa - lako se iskljuci tumor /ako se vec iskljucivo zbog toga toliko sekirate/.
Ovako,krvnu sliku je u petak radio,amilaza nema,gastroenteorolg je pogledao nalaze i nije nista sugerirao sta bi moglo biti vec nas je narucio za srijedu kada ce raditi UZ ili CT,takodje i citoskopiju.Iskreno plasim se te srijede ali ujedno bolje je znati sta je pa da se lijeci.Jos jednom hvala na odgovorima.
iskreno se nadam dobrim rezultatima,i da ce sve proci kao Helicobacter infekcija i da ce ovi ruzni dani biti brzo zaboravljeni.Saljem tople pozdrave i da brzo dodje i dobro prodje ta sreda.