pomoc. vanjski hemoroidi i tromboza

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
markonni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 7:59 pm

Re: pomoc. vanjski hemoroidi i tromboza

Post od markonni »

imam spoljne hemoroide. sta da pijem protiv bolova? jel moze brufen?
twister76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 4:54 pm

Post od twister76 »

ja pijem phlebodia 600mg 5 dana 3x1,1x1 30dana i jedino mi ona pomaže
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 5:35 pm

Post od KrvTiIsusovu »

twister76 napisao:ja pijem phlebodia 600mg 5 dana 3x1,1x1 30dana i jedino mi ona pomaže
Jesi li tražila/o od doktora da ti da recept? Meni su rekli da mora na recept iako se lek plaća.
Jesu li ti se malo povukli hemoroidi ili kako, kako ti pomaže?
markonni
Novi član
Novi član

Post od markonni »

aj neko neko ko ima iskustva javi sta je od ovih masti tj krema dobro za ublazavanje bolova i uopste za povlacenje spoljnih hemoroida:

Hadensa
HEMOR M
A-H
FAKTU

p.s.
ja sam korisito flogocid,nije nesto mnogo pomogao, i hepatrombin h koji je ok, ali sam mislio da probam neke od ovih mozda su efikasnije.
takodje sam koristio hipermangan (nije mast) koji je antiseptik napuni se u lavor vode malo toga razmuti i sedi se u tome par minuta.
twister76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 4:54 pm

Post od twister76 »

za phlebodiu ti ne treba recept.900 dinara je veliko pakovanje od 30 tableta,a oko 500 je manje sa 15.ja sam probao sve masti.faktu,hemor m i još neke al mi nisu pomogli.sad pijem phlebodiu i mažem mast koju mi napravio jedan travar i puno mi je bolje.jedino me jeb..a ovaj UK koji sam dobio pre par dana
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član

Post od KrvTiIsusovu »

A u pi*ku materinu... zašto se u je*enoj školi ne uči šta je štetno za zdravlje a šta ne. Iz neznastva se čovek razboli i to mu je za ceo život :evil:
markonni
Novi član
Novi član

Post od markonni »

evo da podelim "iskustvo" od jutros i dam par saveta :)
mogu slobodno da kazem da su spoljni hemoroidi u kombinaciji sa opstipacijom, definicija pakla!
u petak ujutru sam izvrsio nuzdu, javio mi se hemoroid naravno, jer sam pre toga par dana zaredom sedeo mnogo za kompom na stolici.
kao i inace sto radim, mazao sam hepatrombin h, i nisam puno jeo, i lezao sam uglavnom ceo dan, tako sve do juce! (znaci jutros sam tek imao sledecu nuzdu) a sve sa ciljem da izbegnem da opet vrsim nuzdu dok se hemoroid postojeci spoljni potpuno ne povuce, jer je inace veoma neprijatno.
popio sam i caj 2 puta za probavu koji omeksava stolicu.
medjutim,to i nije billa dobra ideja, jer naime:
od lezanja i neaktivnosti se dobije opstipacija! tj zatvor. i to je taj zacarani krug koji se vrti u krug: hemoroid,lezanje (zbog bola smanjeno kretanje), sto izaziva zatvor,sto izaziva tvrdu stolicu (osim ako se neuzima caj ili nesto za omeksavanje) sto opet prilikom nuzde opet pogorsa hemoroide.naravno uz sve to ide i nervitanje , koje opet izaziva zatvor kao sto sam citao negde.

jutros sam ustao oko 6, resen da posle skoro 4 dana obavim nuzdu, ali zbog zatvora je bilo veoma mucno.sva sreca pa sam popio juce i dan pre toga taj caj, i da sam imao prio ruci 2 silikonska cepica od ranije. sve u svemu posle dosta muke sad je ok konacno :)
u suprotnom ,desilo bi mi se ono sto mi se desilo 2 puta u avgustu 2008me, a to je da sam pored par spoljnih velikih hemoroida imao zatvor i tvrdu stolicu! e to vam je pakao sa pocetka price! verujte, mislim da sam doziveo 3 put vece bolove prilikom nuzde nego trudnica prilikom poradjanja; mislio sam da cu se onesvestim od bola,na wc solji.

p.s. znaci:
-nije pametno kao ja sto sam radio da cekam da se povuce hemoroid( za sta kod mene obicno treba oko 2,3 dana) da bi se islo na sledecu nuzu; takodje i pored bola eventualnog, treba se bar malo kretati po kuci da creva ne zastanu u radu, znaci nelezati ceo dan; piti nesto da se omeksa stolica za sledecu nuzdu; dosta vode piti; prilikom prve sledece nuzde ne naprezati se jako, vec gurati iz stomaka,trbusnim misicima, a taj deo de su hemoroidi drzati opustenim.ako osetite da nemoze da ide tj da je prisutan zatvor, staviti jedan ili 2 silikonska cepica i sacekati jedno pola sata dok nekrene. nakon nuzde, sesti (na par minuta)u posudu mlake vode prethodno sipati u nju veoma malo hipermangana, jer se veoma jako rastvara.(naravno pre toga,toalet papir (ne grebati prilikom brisanja vec "tapkati"), i jak mlaz tusa); nakon toga namazati neku od masti za hemoroide, i leci; mozda i najbolje otspavati par sati jer sam primetio da spavanje izgleda pomaze u brzini povlacenja.
e da, moze i da se proba kad se legne da se rucno malo "poguraju" hemoroidi , tj da se vrate nazad bar malo tako sam citao.

mast hemor m sam probao i veoma je dobra mogu reci, nju cu da koristim ubuduce. HEPATROMBIN H izbegavati, iako je dobar, ali sam negde procitao da stanjuje neku sluzokozu i da ima neke kortikosteroide.

eto izvinjavam se na duzem postu, nadam se da ce ovo nekom pomoci ubuduce. :)
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član

Post od KrvTiIsusovu »

Nema šta da se izvinjavaš, što opširnije opišeš situaciju to ćeš drugima dati više informacija.

Valjda su to što imaš unutrašnji hemoroidi koji izlaze napolje... to je valjda 3. stepen i da pomaže guranje unutra i ja sam to čuo.

Kakvi su ti to silikonski čepići? Ti nisi normalan... što si čoveče čekao 4 dana?
markonni
Novi član
Novi član

Post od markonni »

pa vidis neznam jel drugi ili 3 stepen..
uglavnom, do sada im je uvek trebalo oko 2,3 dana da se sami povuku, naravno uz mazanje kreme. tacnije izadje njih vise,vecina se povuku posle par sati, ali uvek mi izgleda ostane ta 2,3 dana jedan sa desne strane ivice, to se valjda zove "ukljesteni" hemoroid, neznam video sam da i tako nesto ima, tj da mogu da se ukljeste, sta god to bilo, mislim pretpostavljam sta znaci na osnovu naziva. vremenom (znaci tokom ta dva,tri dana otprilike) on se smanjuje i stvrdnjava nekako, i tada najvise iritira kad se stvrdne tad je najosetljiviji a i tada kreme nepomazu jer on tada vise nije upaljen ,a kreme su za upalu.

nisu silikonski vec glicerinski tacnan naziv je glicerinske supozitorije
one pomazu kod zatvora,koji je jedan od uzroka javljanja hemoroida, a kazu da su oni i za same hemoroide mada neznam kakve veze to ima

pa cekao sam da samo od sebe krene, nisam "cekao" 4 dana, jednostavno to se i zove zatvor
inace kad je sve ok kad nemam ovih problema, idem u wc pa recimo u proseku svaki 3ci, ili na 2i po dana.. neko ide svaki dan,obicno svako jutro..mada ja sam rekao to doktoru, on kaze da je ok tj normalno na 3 dana da se nuzda vrsi.

p.s.
razani, crni, integralni hleb i peciva, izbegavati beli hleb, mineralna voda, ne preskakati dorucak (do 11 najkasnije), fizicka aktivnost (trbusnjaci )..to sam krenuo da primenjujem nasao sam na netu

eto toliko
Korisnikov avatar
KrvTiIsusovu
Stalni član
Stalni  član

Post od KrvTiIsusovu »

Ja sam na moru pre par godina imao zatvor... otišao kupio kamilicu i za sat vremena izašlo 3-4 vagona... nisam mogao da verujem :lol:

2. stepen je u pravu si.

Jesi li probao ti da uzimaš Phlebodiju? Prevrnuo sam internet i svi hvale taj lek. Danas sam svratio do jedne apoteke, kutija od 30 tableta - 1070 dinara... sutra ću otići do jedne apoteke gde daju 10% popusta svakodnevno... da uštedim bar 100 dinara :lol:

Inače bio sam danas u Urgentnom... tražio sam proktologa za fistulu kao što mi je quincekap rekla... ali jbg oni me staviše da me pregledju u urgentnom. Hirurg je stavio 2 para rukavica... znači pokidao sam se kad sam izašao :lol:
Odgovori