pomoc

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
filip....
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 03, 2008 7:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

pomoc

Post od filip.... »

pozdrav svima,treba mi pomoc nekog ko se razume u hepatitis c...imam 20 godina,bavim se fudbalom 13,zdrav sam decko,ne drogiram se...iznenada zbog obcnog gripa sam radio testa na hvc koji je pokazao da sam pozitivan...sada sam u soku i nisam bas dobro upucen o ovoj bolesti...neke transeminaze su mi bas minimalno povisene tipa 40 je dozvoljeno meni je 58...doktor mi je rekao da nema potrebe za biopsijom jetre,nego da pratim taj virus 6 meseci i na svakih mesec dana da radim test na hcv...ukoliko budem pri svakom testiranju pozitivan tek onda da radim biopsiju.verujem doktoru ali se i plasim da mi se stanje ne pogorsa...osecam se skroz normalno,cak sam i hteo da nastavim da treniram,ali mi je doktorka rekla da je ipak najbolje da pauziram...ako neko moze da mi odg bio bi stvarno zahvalan,da li je bolje da radim tu biopsiju jetre ili da se pridrzavam zdravoj ishrani 6meseci kao sto je doktorka rekla.hvala unapred.pozdrav
aa
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

Nije mi sasvim jasno - zbog gripa si radio test na hcv ?
Koji test si uradio?
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

Mislim da treba da se pridrzavash saveta koje si dobio od doktorke. Posle detektovnja hcv -a , postoji niz analiza koje imaju svoj redosled . Ukoliko je doktorka rekla da nema potrebe da radish biopsiju - onda to zaista nije potrebno raditi sada.
Odgovori