Pomoc - pitanje u vezi varenja

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lukaf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 06, 2014 5:26 pm

Pomoc - pitanje u vezi varenja

Post od lukaf »

Pozdrav ljudi,
Moj problem traje vec nekih mesec dana a izgleda ovako.
Kada jedem i kada pijem narocito,hrana ili tecnost mi prouzrokuje tup bol u ledjima sa desne strane uz kicmu i napred me probode negde u predelu grudi.
Nakon toga nekih 5 sekundi krece podrigivanje,ali ne klasicno vec kao neki prekid varenja,jel bukvalno se maltretiram,izgubim i dah na tren dok se stvari ne vrate na svoje mesto,uz to sve vreme kako podrignem tako osetim taj neki bol tik uz kicmu sa desne strane.
Stolica je potpuno normalna,nemam nikakve mucnine,povracanja i slicno..znaci sam taj neki kao BLOK prilikom uzimanja hrane i tecnosti.
Da li je u pitanju refluks ili nesto drugo??
Usled te smetnje mi je i stomak sav napet sto pruzrokuje i krace uzdahe,jer kada se to desava ja bukvalno ne mogu do vazduha da dodjem,vec samo kratki najkraci moguci udisaji.
Pomagajte !!!
brundo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2011 2:11 pm

Re: Pomoc - pitanje u vezi varenja

Post od brundo »

ti pretjerujes s hranomdefinitivno.pod hitno namali s njom i kad ti je najsladje prekini da jedes. do 20 h jedi sta jedes posle zaboravi na jelo.Izbegavaj gazirane sokove,i smanji masnu hranu.bices ponovo u top formu
Odgovori