POmoc ili savet lekara.......

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
vikac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 8:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

POmoc ili savet lekara.......

Post od vikac »

Zdravo svima!
U ponedeljak sam imala jak bol u zeludcu,povracala oko 7-8 puta.Dok sam povracala imala sam utisak da povracam varikinu ili neki drugi otrov....bol se pojacavao,uhvatila me je drhtavica i oblio hladan znoj.Od bola nisam mogla da se uspravim.Ubrzo me je uhvatila i neka blaga nevestica.Zavrsila sam u hitnoj.Prikljucili su mi infuziju,uzeli rv,izmerili pritisak i uradili neko snimanje.Predpostavljam da je sve bilo u redu jer nista nisu rekli (trenutno sam u francuskoj i ovo mi se sve ovde desava.Jezik ne znam tako da....)Sutradan sam uradila gastroskopiju,progutala sam kamericu :lol: .Doktor je rekao da je sve ok,zeludac normalno izgleda nema nikakvih ostecenja..cak mi je i sliku dao :D .Malo je "otkinuo" od zeludca,valjda za analizu!?Pitao je da li zelim da odem kod radiologa za svaki slucaj i ja sam prihvatila.To mi tek predstoji 16.06.

Dakle,njihova pretpostavka je da sam ja samo iritirala zeludac nekom hranom i to je sve posto na snimku nema nista cudno...Ja se onda pitam da li cu ja svaku iritaciju ovako da dozivim!?Jedino su mi dali buskopan i nesto protiv mucnine ukoliko budem imala problem ponovo.

Vece pre nego sto mi se o dogodilo,jela sam lubenicu,mozda malo preterala.To je bilo oko 19h.Ujutru sam doruckovala kacamak,oko 08h.(sve sto sam jela,jeo je i moj muz)

Vidim da se ovde na forumu pominju i neke bakterije.Meni niko od lekara nije to pomenuo.Molila bih da mi neko kaze da li je imao slicno iskustvo ili neko strucan da mi da savet sta dalje ili bar iznese svoje misljenje.

Hvala svima!
suzana stojkovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm

Post od suzana stojkovic »

i moje mucnine su pocele upravo od prevelike kolicine hrane,nakon cega sam se ispovracala 3 puta.Radila sam test na heliko bakteriju koja je cest uzrocnik zeludcanih tegoba al test je bio negativan,rendgen,ultrazvuk,i nonlinearna analiza.Svi ovi pregledi su ukazivali da je sa zelucom sve uredu osim nonlinearne analize,u kojoj je primjeceno grcenje izmedju dvanestopalacnog crjeva i zeluca,doktorica je tad radila i snimak ostalih organa ukljucujuci i mozga u slucaju da jos nesto dodatno izaziva mucnine al na svim ostalim organim nije nista pronadjeno.Radila sam i urinokulturu i pronadjena mi je escerihija coli i receno mi je da i ona moze biti uzrocnik mucnina,al meni je to cudno jer jos od nikog nisam cula da je imao mucnine zbog e.c.Uglavnom patim se vec godinu dana tj danas je godisnjca od dana kad neznam sta mi je,savjetujem ti da jos vrsis neke pretrage,mozda da uradis sve ovo sto sam ja uradila mozda ti pomogne pa ces biti mirna jer ja sam to prilicno bila sve zanemarila misleci bice bolje sutra al vjeruj jos uvjek se borim s tim.zelim ti svu srecu,i nemoj se prepasti mozda to tvoje nije nista ozbiljno al kad god procitam neciju temu o zelucanim problemima zelim nekako da pomognem.
Odgovori